Vijf Matsuura's bij Machinefabriek Elburg • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vijf Matsuura’s bij Machinefabriek Elburg

In totaal vijf nieuwe H.Plus-630 horizontale bewerkingscentra van Matsuura zullen dit jaar hun intrede doen bij Machinefabriek Elburg. De eerste twee zijn sinds begin januari inmiddels in bedrijf als stand-alone machine. Uiteindelijk zullen ze alle vijf in het voorjaar van 2014 worden gekoppeld aan een palletmagazijn.

“De forse uitbreiding van de productiecapaciteit is noodzakelijk omdat we door DAF zijn geselecteerd als leverancier van de cabinesteunen voor de nieuwe generatie Euro-6 trucks”, legt commercieel directeur Eric de Haas (foto hierboven) van Machinefabriek Elburg uit. De resterende capaciteit wordt ingezet voor onderdelen voor de olie- en gasindustrie en de compressorenbouw. De productiecel kan in de toekomst nog worden uitgebreid met extra palletplaatsen en twee bewerkingsmachines.

 

Matsuura Machinefabriek Elburg Bendertechniek

Een van de nieuwe H.Plus-630 van Matsuura bij Machinefabriek Elburg (foto’s: Machinefabriek Elburg)

 

Complete FMS-cel

Bij de keuze voor de bewerkingsmachines van Matsuura, in ons land vertegenwoordigd door Bendertechniek in Veenendaal, heeft volgens De Haas met name de hoge stabiliteit en nauwkeurigheid de doorslag gegeven. “De machines zijn bij uitstek geschikt om 24/7 te produceren”, geeft hij aan. In het voorjaar van 2014 worden alle vijf machines gekoppeld aan het magazijnsysteem van Fastems tot een complete FMS-cel. 

 

Fastems bij Machinefabriek Elburg

 

Impressie van de Fastems cel die komt bij Machinefabriek Elburg


Binnenkort in artikelen in Metaal Magazine meer informatie over de Matsuura bewerkingscentra bij Machinefabriek Elburg en de FMS-cel van Fastems. Als u deze informatie niet wilt missen, neem dan nu een abonnement op Metaal MagazineGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven