Verspanen met live data wint aan belang • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Verspanen met live data wint aan belang

Industrie 4.0 gaat over automatische uitwisseling van data. Deze foto gemaakt bij gereedschapleverancier Iscar in Israël maakt dat duidelijk. Nu is de mens de schakel tussen de twee schermen. Een volgende stap is automatische gegevensuitwisseling. De eerste stappen op weg naar smart en kunstmatige intelligentie (foto: Iscar)

De exposanten van de EMO Milano 2015 zullen de aandacht van de beursbezoekers vragen voor tal van boeiende ontwikkelingen. Denk aan vijfassig bewerken, hybride machines, verspanen op de rand van het haalbare, compleetbewerken, de inzet van moeilijke materialen als titanium en composieten, additive manufacturing, procesbeheersing, smart machining enzovoort. Een beschouwing aan de vooravond van een belangrijke beurs in Milaan (IT) aan de hand van nieuwsfeiten die we afgelopen periode in Metaal Magazine gepubliceerd hebben.

We praten over hybride machines als er verschillende metaalbewerkingen op één machine plaatsvinden. De moeder van alle hybride technieken is uiteraard het frezen met aangedreven gereedschappen op draaimachines. Op de voet gevolgd door het draaien op freesmachines. Respectievelijk draaifrees- en freesdraaimachines. Een voorbeeld van die laatste machinecategorie is de uitbreiding aan de bovenzijde van de CP-serie van Heller met de CP8000 en CP10000. Het lineaire werkbereik loopt bij de CP10000 op tot 1.600 mm x 1.400 mm x 1.600 mm. Je praat dus over een flinke machine. Die grote machines zie je meer bij het compleetbewerken. Elders in dit nummer meer informatie over de CP-serie naar aanleiding van een recent bezoek aan Heller in Nürtingen (D).

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Metaalmagazine.nl.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van Metaal Magazine. Ook kun je voortaan het Metaal Magazine online lezen.

Direct abonneren

Wist je dat je Metaal Magazine in de webshop kunt aanschaffen? Webshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven