Vernieuwde showroom Mazak Houten • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vernieuwde showroom Mazak Houten

De Nederlandse vestiging van Mazak in Houten is recent compleet verbouwd en efficiënter ingericht. Door een logische indeling is er meer plaats voor machines en kunnen de klanten beter ontvangen worden. Op het Open Huis op 8 en 9 juni konden de klanten tevens kennis maken met de nieuwste Integrex i-serie.

“Door intern diverse zaken te verplaatsen en logisch in te richten is aan de Peppelkade 54 in Houten een showroom ontstaan die weer helemaal in 2011 past,” legt Hugo Verlaak, Sales Manager Benelux van Yamazaki Mazak uit. “Nu is op de begane grond plaats voor zeven machines. Boven is een kantoorruimte verbouwd tot demonstratieruimte, maar ook om onze klanten te trainen.” Er staan ondermeer een aantal Mazatrol simulatoren en allerlei multi-media apparatuur is aanwezig om klassikaal training te geven.

 

Mazak Integrex i-300 in Houten

De nieuwste generatie Integrex i-serie heeft een modern design (foto: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s van het Open Huis zie onze fotoreportage)

 

Een machine die tijdens het Open Huis in de belangstelling stond is de vernieuwde Integrex i-300S. Wat meteen in het oog springt is het vernieuwde design. We zagen dit al eerder op de EMO in Milaan in 2009 bij de Hyper Variaxis, maar nu is dit KOD-ontwerp (Ken Okuyama Design) doorgetrokken naar alle machines van Mazak. “De vernieuwde Integrex heeft verder een verbeterde ergonomie,” verduidelijkt Verlaak. “De operator heeft meer zicht op het product. Maar ook het energieverbruik is lager dan bij de oudere types. Daarbij is de machine wel 2 ton zwaarder geworden voor een betere stabiliteit.”

 

Automatisering

Bij de nieuwe Integrex is de Y-as stabieler, groter, krachtiger en nauwkeuriger geworden. Het vermogen van de spil is verhoogd naar 22 kW maximaal en 15 kW continue. Een belangrijke wijziging is te vinden aan de voorzijde, waar zich nu het gereedschapsmagazijn bevindt. Verlaak: “Ook dit in het teken van een betere ergonomie, maar ook het automatiseren met een robot wordt zo eenvoudiger. De robot kan dan straks én het product én de gereedschappen vervangen.”

 

Instapmodel

Er waren ook nog andere Mazak machines te zien in Houten. Zo stonden er onder meer een Integrex j-200, een Vertical Center Smart A-430 en een Quick Turn Smart 350 M. “Je kunt de Integrex j-serie zien als een instapmodel Integrex,” legt Verlaak uit. “Deze serie kan niet vijf-assig simultaan bewerken, heeft geen subspil en alleen de B-as kan indexeren. Maar veel klanten hebben dat niet eens nodig. En het scheelt de helft in prijs ten opzichte van een Integrex i-serie.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven