'Verbind maakbedrijven met e-commerce' • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

‘Verbind maakbedrijven met e-commerce’

Nederland, en Europa, moet uiteindelijk minder afhankelijk worden van China. Dat is de missie van Tauron Community, vertelde Bakschik Martirosian van Tauron Community tijdens MTL Live. Hij richtte een halfjaar geleden Tauron Community op, als platform waarin Nederlandse maakbedrijven worden verbonden met e-commerce ondernemers. Dit platform verbindt op dit moment meer dan honderdvijftig leden met elkaar. “

Het idee om Tauron Community op te richten, kwam gedeeltelijk door de coronacrisis. “Ik zag bepaalde problemen. Onder andere dat e-commerce ondernemers steeds meer moeite hadden om producten van China naar Nederland te halen. Vooral met de komst van corona werd dit steeds lastiger,” begon Bakschik Martirosian zijn sessie. In China zijn veel producten veel goedkoper, maar is dat de oplossing? “Wij zien een aantal veranderingen, bijvoorbeeld dat Nederland enorm snel aan het automatiseren is en dat we steeds beter gaan produceren,” sprak Martirosian, om aan te geven dat Nederland niet meer zo afhankelijk is van China. 

Bijzondere samenwerkingen

“E-commerce ondernemers willen zich graag onderscheiden. Dit is behoorlijk lastig met Chinese maakbedrijven,” aldus Martirosian. Door twee verschillende bedrijven met elkaar te verbinden, komen er bijzondere samenwerkingen uit. “Op dit moment zien we leuke samenwerkingen ontstaan. Een voorbeeld is metaalbewerkers die producten lasersnijden en bewerken en die in een webshop verkocht worden,” vertelde Martirosian. 

Bekijk de hele sessie van Tauron Community tijdens MTL Live terug.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven