Ga naar hoofdinhoud

Veiligheidsschoen van meer dan 50% gerecycled materiaal

De nieuwe duurzame Redbrick Opal safety sneaker, gemaakt van gerecycled canvas, voldoet tevens aan de S1PL-veiligheidsnorm.

Redbrick komt met veiligheidsschoenen die gemaakt zijn van meer dan 50% gerecyclede grondstoffen. Het zijn de eerste eerste duurzame sneaker veiligheidsschoenen van het bedrijf. Het Nederlandse Redbrick stelt dat het complex is om veiligheidsschoenen te maken van gerecycled materiaal die tegelijkertijd blijven voldoen aan zware veiligheidseisen. Niet elk materiaal kan namelijk zo maar gebruikt worden.

De Redbrick Topaz, Pearl, Tourmaline en Opal zijn gebaseerd op de populairste modellen van Redbrick. Het verschil is dat de 4 nieuwe veiligheidsschoenen 52% minder milieu-impact per schoen hebben, aldus Redbrick.

S3L en S1PL werkschoenen

Redbrick lanceert binnen de Safety Sneaker collectie twee S3L en twee S1PL werkschoenen. De S3L sneakers hebben een bovendeel van gerecycled microfiber met nubuck afwerking. De S1PL modellen hebben een bovenlaag van gerecycled canvas.

In de 4 duurzamere modellen wordt geen leer gebruikt. Ook is het gewicht van de veiligheidsschoenen gereduceerd en wordt er op de productielocaties meer groene energie gebruikt.

454 kopjes koffie

Daarnaast bleek de CO2-uitstoot van de schoenen met gerecycled materiaal meer dan de helft lager te liggen dan de modellen zonder gerecycled materiaal.

Voor één paar Redbrick Topaz ligt de CO2 voetafdruk op 9,5 kg. Ter vergelijking, dit is evenveel als er vrijkomt bij het zetten en drinken van 454 kopjes koffie.

Zelfs de verpakking is duurzamer: de nieuwe modellen worden geleverd in schoenendozen van FSC karton met minder inkt.

Gespikkelde zolen

Dat gebruik wordt gemaakt van gerecyclede grondstoffen is het best te zien aan de gespikkelde zolen. Het zijn verschillende kleuren grondstoffen die zijn samengeperst.

Het belangrijkste is dat de veiligheidsschoenen net zo veilig en sterk zijn als het originele model. “Ze zijn net zo comfortabel en stijlvol, maar nu beter voor de planeet.”

Alle schoenen zijn voorzien van een beschermneus van aluminium zodat de tenen veilig zijn. De zool is extra stevig met veel grip door het robuuste profiel en de antislipzool.

Ook is elke schoen voorzien van een non-metallic anti-perforatiezool. De schoenen zijn geschikt voor medewerkers in de metaal, bouw, logistiek, transport, afbouw en installatie.

De nieuwe duurzame collectie van Redbrick is verkrijgbaar in de maten 39 t/m 48. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven