Ga naar hoofdinhoud

Veel metaalmanifestaties in 2016

DMG Mori zette in 2014 een heel team in om de beursbezoekers van de TechniShow naar de stand te lokken (foto: Michel Zoeter)

Beursliefhebbers kunnen ook dit jaar hun hart ophalen. Het eerste hoogtepunt is uiteraard medio maart de TechniShow 2016, 15-18 maart in Utrecht. Onze nationale beurs voor metaalproductietechniek wordt weer een sprankelende bijeenkomst. Ons tweede printnummer dit jaar staat helemaal in het teken van de TechniShow 2016.

Kort voor de Techni-Show 2016 nodigt de Metav 2016 uit voor een bezoek: 23-27 februari in Düsseldorf (D). In het eerste printnummer van Metaal Magazine dit jaar meer informatie in een voorbeschouwing. Metav en TechniShow hebben een grote overlap gelet op het expositieprogramma. Echter in 2016 zijn beide beurzen wel te bezoeken omdat ze nu niet samenvallen. Het is wel een verwachting dat een aantal machines vanuit Düsseldorf naar Utrecht komen.

Een Puma compleetbewerkingsmachine van Doosan op de Metav in 2014
Een Puma compleetbewerkingsmachine van Doosan op de Metav in 2014

Tussen beide beurzen staat tijdens de RapidPro, 1 -3 maart in Veldhoven, de productietechnologie additive manufacturing centraal. Ook Techni-Show en Metav hebben aangekondigd de schijnwerper helemaal op het 3D-printen te zetten. In de maand na de TechniShow mogen we 4 – 8 april weer naar Düsseldorf: dit keer voor de beurzen Tube en Wire. Twee internationale beurzen op het gebied van buis en draad.

Een spuitgietcel van Engel tijdens de vorige editie van de K in 2013 (foto: Reinold Tomberg)
Een spuitgietcel van Engel tijdens de vorige editie van de K in 2013 (foto: Reinold Tomberg)

AMB 2016

Kijken we verder naar de grote beurzen in 2016 dan zien we 13 – 17 september de AMB 2016 op het programma staan. Deze zou je kunnen karakteriseren als een Zuid-Duitse beurs, de Metav is dan Noord-Duits, maar het is zichtbaar dat het belang van de AMB elk jaar groeit. Om die reden is bezoek aan de AMB voor de Nederlandse metaalbranche uitermate nuttig. Twee andere grote beurzen in het najaar van 2016 zijn de internationale plaatbeurs EuroBlech 2016, 25 – 29 oktober in Hannover (D), en de grote kunststof-beurs K2016, 19 – 26 oktober in Düsseldorf. Altijd fijn die overlap in de data van belangrijke beurzen.

Lasersnijmachine van Mazak op de EuroBlech 2014 (foto: Reinold Tomberg)
Lasersnijmachine van Mazak op de EuroBlech 2014 (foto: Reinold Tomberg)

Formnext 2016

Ook aan te bevelen is de Formnext 2016, 15 -18 november in Frankfurt (D). Vorig jaar de grote verrassing voor geïnteresseerden in additive manufacturing van metalen. Een maand later (6 – 9 december) is er ook een EuroMold gepland in Düsseldorf, maar deze beurs heeft enorm aan belang ingeboet. Tot slot: de nationale beurzen TIV (6 – 8 september in Hardenberg) en de Metavak (1 – 3 november in Gorinchem) mogen uiteraard niet in dit overzicht ontbreken.

Vijfassig werk van GF Machining Solutions tijdens de TechniShow in 2014 (foto: Reinold Tomberg)
Vijfassig werk van GF Machining Solutions tijdens de TechniShow in 2014 (foto: Reinold Tomberg)

Bekijk hier de gehele agenda voor 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven