Van Knippenberg investeert door • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Van Knippenberg investeert door

Medewerkers Ismail, Ben en Cees bij de nieuwe Bystronic (foto: Bystronic).

Bij Van Knippenberg Metaalindustrie in Hedel is een nieuwe Bystronic Xpert Pro 200 geplaatst. Het bedrijf kiest primair voor deze kantbank omdat de machine sterk is met Step-files en een automatische lasergestuurde buigcorrectie heeft. De investeringen van het metaalbedrijf gaan, ook in coronatijd, gewoon door.

Door deze nieuwe kantbank aan zijn machinepark toe te voegen, biedt Van Knippenberg zijn klanten weer extra capaciteit en service.

Tegelijk met de plaatsing van machine wordt een team mensen opgeleid om deze machine tot in de puntjes onder de knie te krijgen.

Afgelopen jaren heeft Van Knippenberg veel geïnvesteerd in uitbreiding van zijn machinepark. Zo is er onder andere een nieuwe CNC-draaibank, CNC-kantbank, een nieuw CNC-bewerkingscentrum en een nieuwe CNC-buislaser bijgekomen.

‘Krachtpatser’

De Bystronic Xpert Pro 200/4300  is een ultramoderne CNC-kantbank van 4,3 meter lang. Het is een “modulaire krachtpatser” met een extra grote dag-opening. Daardoor kan deze kantbank weer grotere producten zetten.

Doordat de machine goed overweg kan met Step-files en een automatische lasergestuurde buigcorrectie heeft, kan Van Knippenberg de nieuwe werksystematiek doorzetten in de productie.

‘Blijven investeren’

De nieuwe CNC-kantbank vervangt een oudere machine waarbij de mogelijkheden beperkt waren. “Om vooruitstrevend te zijn, moet je als bedrijf blijven investeren”, vertelt directeur Peter van Knipenberg.

“Door de bijzondere coronasituatie wordt het in de toekomst waarschijnlijk nog belangrijker om optimale service aan de klant te leveren.” Hij doelt daarmee op snelle en betrouwbare levering.

‘Juist nu essentieel’

“Daarom is deze investering juist op dit moment essentieel. We zijn dus ook best trots dat we, met deze nieuwe CNC-kantbank, de service die we aan onze nieuwe en huidige klanten bieden, weer verder optimaliseren”, aldus Van Knippenberg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven