Ga naar hoofdinhoud

Valk Welding Groep volledig in handen derde generatie

Remco H. Valk (links) en kinderen (foto: Valk Welding).

Bij Valk Welding is het eigendom volledig overgedragen aan de derde generatie van de familie Valk. Dat heeft de leverancier van lasrobotsystemen en lastoevoegmaterialen bekendgemaakt. Remco H. Valk, de huidige CEO, heeft in de afgelopen jaren de dagelijkse leiding al geleidelijk overgedragen aan het huidige managementteam. Hij zal zijdelings en als adviseur nog betrokken blijven bij de Valk Welding Groep.

Het eigendom, waarvan de overdracht al in 2018 voor 49% heeft plaatsgevonden, is nu voor het resterende aandelenkapitaal volledig overgedragen aan de derde generatie. Remco H. Valk was ruim 28 jaar CEO en eigenaar van Valk Welding. Het bedrijf zelf, opgericht door zijn vader, bestond vorig jaar 60 jaar.

De Valk Welding Groep, met de hoofdzetel in Alblasserdam, ontwikkelt, bouwt en integreert lasrobotsystemen voor Europese industriële bedrijven. Daarmee geeft het bedrijf aan een belangrijke bijdrage te leveren aan de automatisering van de lasproductie bij zowel MKB-bedrijven als grote concerns.

Valk Welding is sinds 1961 uitgegroeid tot een onderneming met 10 dochtervennootschappen in Europa met ongeveer 200 medewerkers en een jaaromzet van zo’n 75 miljoen euro

Het Nederlandse familiebedrijf behoort tot de pioniers op het gebied van lasrobotisering. Sinds in 2004 de stap naar internationalisering van de activiteiten is gezet, stelt het bedrijf een prominente positie verworven te hebben in de Midden- en Noord-Europese markt.

Het bedrijf verwacht met de lokaal opererende vennootschappen in alle landen een verdere groei te kunnen realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven