Valk levert 10 m lasportaal aan Veenhuis • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Valk levert 10 m lasportaal aan Veenhuis

Jan Veenhuis Machinefabriek, fabrikant van kiepwagens voor landbouw-, groenvoorziening- en grondverzetbedrijven, gaat complete bakken en onderframes voor haar kiepwagens aflassen op een lasrobotinstallatie. Daarvoor heeft lasrobotintegrator Valk Welding uit Alblasserdam een installatie geleverd met een lasrobot aan een 10 m lange bovenloopse portaalconstructie.

Eigenaar Marc Veenhuis wil met deze investering een forse efficiencyslag maken anticiperend op mogelijke groei in de komende jaren. Marc Veenhuis: “De productie is nu afhankelijk van de medewerkers die de complete bakken met de hand aflassen. Bij een aantrekkende vraag naar onze producten, kan je daar de productiesnelheid niet opvoeren of de capaciteit uitbreiden. Ook omdat extra handlassers moeilijk te vinden zijn. We zijn daarom gaan kijken naar een systeem om complete bakken en onderframes compleet gerobotiseerd af te kunnen lassen. De grootste kiepers zijn 10 m lang, 3 m breed en 2 m hoog.”

 

veenhuis valk welding

De programmering bij Veenhuis is door de parametrische opzet eenvoudig. Varianten in lengte, breedte en hoogte kunnen daardoor zonder extra programmeerinspanningen worden gelast (foto: Valk)

 

Manipulator 3000 kg

Lasrobotintegrator Valk Welding heeft daarvoor een systeem geleverd bestaande uit een langsverplaatsing op drie kolommen en een Panasonic lasrobot aan een dwarsverplaatsing, en een vrijprogrammeerbare manipulator van 3000 kg (10.000 Nm). De installatie heeft een nuttig bereik van 11 m in de lengte, 6,4 m in de dwarsrichting en 3,7 m in de hoogte. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven