Vakbeurs IMTS groter dan ooit • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vakbeurs IMTS groter dan ooit

Het 3D-printen van een auto tijdens de IMTS 2014 in Chicago (foto: Franc Coenen)

Gelijktijdig met de AMB in Stuttgart (D) vindt in Chicago (VS) van 12 t/m 17 september de internationale vakbeurs IMTS (International Manufacturing Technology Show) plaats. De IMTS wordt dit jaar groter dan ooit met meer beursoppervlakte, exposanten en congressen.

“De IMTS 2014 was de grootste editie in het laatste decennium. IMTS 2016 zal nog groter zijn. Het is goed om te zien dat de blijvende interesse en reële groei van de productietechnologie in de Verenigde Staten aanwezig is“, vertelt Peter R. Eelman, directeur van Exhibitions en Communicatie bij AMT (The Association for Manufacturing Technology), de organisator en eigenaar van IMTS. “Bij IMTS 2016 verwachten we in Chicago meer dan 120.000 bezoekers uit 112 landen. Ze komen om ideeën te verzamelen en nieuwe technologieën in actie te zien”, aldus Eelman.

Additive in focus

Net als twee jaar geleden legt de beursorganisatie van de IMTS de focus dit jaar o.a. ook weer op additive manufacturing (AM). Exposanten exposeren een volledig gamma van 3D-producten en presenteren de voordelen van de technologie en hoe het 3D-printen ingezet kan worden. “Het AM-paviljoen bevat alle essentiële onderdelen die nodig zijn voor een productiecel. Ook kunnen bezoekers zien hoe ver de technologie zich heeft gevorderd”, vertelt Eelman. Tevens presenteren een aantal leveranciers van bewerkingsmachines een hybride machine die de functies van 3D-printen en traditionele bewerkingen combineert. Tijdens de IMTS 2014 werd door Local Motors een 3D-geprinte auto (Strati) tentoongesteld. Dit jaar biedt Local Motors de mogelijkheid om innovatieve voertuigen met inbegrip van de Strati lokaal te testen op een testbaan.

Negen themapaviljoens

De IMTS 2016 heeft in totaal negen themapaviljoens. Het betreft: abrasieve bewerking (zagen, nabewerking), besturing en CAD/CAM, EDM-bewerken, gereedschappen en opspansystemen, kwaliteitmanagement, laser- en additieve bewerkingsmethoden, metaalbewerking, reiniging en milieu en tandwielproductie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven