Update software om robot te programmeren • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Update software om robot te programmeren

Hypertherm, fabrikant van industriële snijsystemen en software, komt met de release van Robotmaster versie 7.1. Het is een omvangrijke update van de geheel herontworpen en geavanceerde architectuur die het bedrijf vorig jaar met versie 7 van de software op de markt bracht.

De nieuwe robot-programmeersoftware biedt in totaal meer dan 40 nieuwe functies, 500 verbeteringen en tientallen bugfixes. Veel van de veranderingen zijn gebaseerd op feedback van klanten en zijn ontwikkeld met het oog op continue verbetering van de CAD/CAM-technologie en automatische programmeringscapaciteiten van de software. Hierdoor krijgen klanten in één klik het beste foutvrije ‘robotpad’, aldus het bedrijf.

Nieuwe functies

Nieuwe functie is onder andere de mogelijkheid om in de CAD-modellen geïntegreerde lasverbindingen automatisch te herkennen. Dit vereenvoudigt en versnelt het programmeren. Daarnaast is er de mogelijkheid om bewerkingen te veranderen, om zo het aantal meervoudige handmatige selecties te verminderen.

Ook is er nu de mogelijkheid om de geometrie van de bewerking (een deel van het pad of het hele pad) aan te passen, zodat de gebruiker het CAD-model af kan stemmen op het daadwerkelijke onderdeel als er sprake is van een slechte combinatie.

Eenvoudige én complexe robottaken

Robotmaster kan zowel eenvoudige als complexe robottaken uitvoeren, van simpele plasmasnijprojecten tot ontbramen en toepassingen op het gebied van additieve productie.

Vandaag de dag wordt Robotmaster-software gebruikt voor robots die gaatjes boren in vliegtuigrompen, verf van auto’s polijsten, materialen snijden, additieve productie ondersteunen en extra waarde toevoegen aan allerlei processen in familiebedrijven over de hele wereld.

“Ons doel was om een baanbrekende verandering teweeg te brengen in de manier waarop robots gebruikt worden, door software te ontwikkelen die zo intuïtief is dat iedereen deze kan gebruiken”, aldus Garen Cakmak, leider van het robotsoftwareteam van Hypertherm.

Programmatuur op taakbasis

“Met deze software beschikken klanten over foutvrije programmatuur op taakbasis, waarbij rekening gehouden wordt met botsingen, unieke bijzonderheden, collectieve botsingen en andere robotfouten voordat het programma live met een robot wordt gebruikt.’

‘Hierdoor kunnen nieuwe taken worden geprogrammeerd zonder het werk van de robot te onderbreken, met als resultaat minder uitvaltijd en een onmiddellijke verbetering van de productiviteit en winstgevendheid.”

Industriële snijproducten

Hypertherm ontwerpt en produceert industriële snijproducten voor gebruik in verschillende industrieën, zoals scheepsbouw, productie en autoreparatie. De productlijn bevat snijsystemen, maar ook CNC-bewegings-en hoogteregelingen, CAM-nestingsoftware, robotsoftware en slijtdelen.

Het bedrijf vond 51 jaar geleden plasmasnijden door middel van waterinjectie uit. De onderneming is volledig in gezamenlijk bezit van de medewerkers en heeft meer dan 1400 werknemers met activiteiten en vertegenwoordiging door partners over de hele wereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven