Update buissnijsoftware Hypertherm • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Update buissnijsoftware Hypertherm

Hypertherm kondigt de release van Rotary Tube Pro 3 aan. Dit is, aldus het bedrijf, een belangrijke nieuwe versie van de buissnijsoftware voor machines met een rotatieas. Deze nieuwe release biedt nieuwe functies en verbeteringen om buisonderdelen eenvoudiger te ontwerpen en snijden.

De nieuwe functies en verbeteringen zijn het snijden van gemeenschappelijke lijnen, de kostprijsberekening voor onderdelen, nesten en taken, en de automatische selectie van materiaal. Dat stelt de fabrikant van industriële snijsystemen en software.

Met gemeenschappelijke lijnen snijden kunnen operators twee of meer onderdelen snijden en op die manier minstens één gemeenschappelijke lijn met een ander delen. Hierdoor kan er beter gebruik worden gemaakt van het materiaal en gaan de slijtdelen langer mee.

Kostprijsberekening

De kostprijsberekening voor onderdelen, nesten en taken kent diverse factoren, als slijtage van slijtdelen, operationele kosten van de machine, arbeidskosten en elektriciteit.

Met de automatische selectie van materiaal kunnen operators in instellingen basisomschrijvingen van materiaal invoeren en automatisch de beschikbare materialen afgebeeld krijgen.

Zo hoeven operators niet meer afzonderlijk een materiaal en dikte te kiezen als de buismaat en wanddikte zijn geselecteerd.

‘Stap vooruit’

“Met Rotary Tube Pro 3 komen we tegemoet aan onze klanten met functies en verbeteringen die naar onze mening een grote stap vooruit zijn”, zegt Steve Bertken, productmanager voor Hypertherm CAD/CAM-softwareproducten.

“Met het snijden van gemeenschappelijke lijnen kunnen gebruikers nu het afvalmateriaal tussen onderdelen volledig uitbannen, hun materiaalkosten potentieel verlagen en betere algehele efficiëntie bereiken.”

Gratis upgraden

Klanten met een actief onderhoudsplan kunnen gratis upgraden naar de nieuwe versie en blijven onbeperkte technische ondersteuning en andere voordelen ontvangen, aldus Hypertherm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven