Unisign levert machine voor frezen én slijpen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Unisign levert machine voor frezen én slijpen

SafanDarley heeft een Univers 6000 van het Nederlandse bedrijf Unisign aangeschaft. De CNC-bewerkingsmachine biedt de machinebouwer een totaaloplossing voor frezen én slijpen. Zo is een werkstuk in één opspanning tot een lengte van een meter of vijf compleet te bewerken.

Eén opspanning scheelt tijd en zorgt dat nauwkeuriger gewerkt kan worden. De meerdere functies van de Univers maken bovendien flexibel werken mogelijk, bijvoorbeeld door een uitbreiding naar een pendelfunctie en een mogelijkheid tot levering van diverse automatisch wisselbare bewerkingskoppen.

Lange smalle profielen

SafanDarley bouwt in Lochem scharen en servo-mechatronische kantbanken (E-Brakes). Voor de bouw van de scharen heeft het bedrijf ondermeer lange smalle profielen nodig, voor de achteraanslag die over de hele werklengte van de machine loopt. Deze worden in eigen huis geproduceerd, juist omdat de time-to-market van de machines steeds korter wordt en dit specialistische kennis van de operator vraagt.

De machinebouwer ging op zoek naar vervanging van de Univers 5 die inmiddels al 25 jaar oud was. “Een nieuwe freesmachine was ook nodig om de andere freesmachine uit 2006 te kunnen ontlasten”, vertelt Mark Das, manufacturing manager van SafanDarley. “Want met de Univers 5 werd het steeds moeilijker om werkstukken te maken die aan de gestelde kwaliteitsnormen voldeden.” 

Extra slijpfunctie

“Toen we hoorden dat de haakse kop van de Univers 6000 als extra ook een slijpfunctie heeft, werden we helemaal getriggerd”, zegt Maikel ter Huurne van SafanDarley.

Lees in het komende nummer van Metaal Magazine meer over de redenen van de aanschaf en waarom SafanDarley voor Unisign en voor de Univers 6000 koos. Metaal Magazine nummer 3 verschijnt op 13 april.
Adverteren
Abonneren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven