Ga naar hoofdinhoud

Union toont freeskoppen op EMO

Van 16 t/m 21 september 2013 presenteert Union Werkzeugmaschinen tijdens de EMO Hannover 2013 nieuw ontwikkelde freeskoppen. Met de éénassige positioneerfreeskop, de twee-assige universele positioneerfreeskop en de twee-assige orthogonale positioneerfreeskop kan een hogere productiviteit bereikt worden.

De freeskoppen die op de EMO gepresenteerd worden passen binnen de strategie van de HerkulesGroup om alle kerncomponenten binnen de eigen organisatie te ontwerpen en te fabriceren, om zo flexibeler op klantenwensen te kunnen reageren. De hoge productiviteit is een handelsmerk van de HerkulesGroup, waarvan UnionChemnitz sinds 2011 deel uitmaakt.

 

Horizontaal

Een andere machine is de horizontale kotter- en freesbank PCR 200 (zie de foto hierboven) voor de bewerking van grote, zware werkstukken met een hoogte tot 10 m, een lengte tot 40 m en een eigen massa tot 250.000 kg. De twee jaar geleden geïntroduceerde machine heeft zich inmiddels een plaats op de markt verworven. De eerste machine van dit type is in 2012 door een Russische onderneming in gebruik genomen. Twee andere machines van dit type zijn aan de Duitse Enercon-Groep geleverd. Deze machines worden ingezet voor de bewerking van rotornaven van windmolens.

 

Hal 13 

Geïnteresseerden kunnen zich tijdens de EMO in hal 13 op de hoogte stellen van zowel de freeskoppen als de PCR 200. Op deze stand presenteert UnionChemnitz zich samen met twee andere ondernemingen uit de HerkulesGroup. WaldrichSiegen Werkzeugmaschinen stelt de nieuwe verticale draaimachine Profiturn V voor. De aandrijftechnische fabrikant RSGetriebe exposeert o.a. de draaitafelaandrijving ES-1139 en de innovatieve planetaire aandrijving PSD50 voor gereedschapmachines. Sinds 1 augustus 2013 wordt Union Werkzeugmaschinen in de Benelux vertegenwoordigd door Gelderblom Machines uit Houten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven