Ga naar hoofdinhoud

Union pendelt over 14 m bij Goldhofer

De UnionChemnitz frees- en kotterbank KC 130 bij de het Duitse bedrijf Goldhofer laat zien dat ook bij lange werkstukafmetingen en hoge –massa’s een pendelbedrijf zinvol is. Van belang is wel dat door meervoudig opspannen de bewerkingstijd langer duurt dan de spantijd.

De Union KC 130 frees- en kotterbank waarmee Goldhofer uit Memmingen (D) al een aantal jaren werkt, is een grote machine. Beide opspantafels hebben een oppervlak van 1600 mm x 2000 mm. De machine is zodanig opgebouwd dat de linkertafel vanuit het midden van de machine gezien 6500 mm naar links kan bewegen en de rechter tafel 6500 mm naar rechts kan verplaatsen.

 

 Union Goldhofer

De Union KC 130 frees- en kotterbank aan het verspanen bij Goldhofer (foto’s: Peter Springfeld). Deze week op 10 en 11 mei is er een open huis bij UnionChemnitz

 

X-as 14 m

Dit resulteert in een X-as met een totale lengte van meer dan 14 m. Beide tafels zijn voorzien van een draaitafel.Met de beide tafels van de Union is het mogelijk om te werken in een pendelbedrijf. In ons land wordt Union vertegenwoordigd door Landré uit Vianen. Lees meer in het bijgevoegde Duitstalige artikel:

 

doc bestand  Goldhofer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven