Ga naar hoofdinhoud

Uitdagingen aangaan met digitalisering

Digitalisering is een middel om diverse uitdagingen in de hightech- en maakindustrie aan te gaan. Toch is dit in de praktijk voor veel bedrijven nog complex. Het vraagt om het implementeren van slimme software en IT-oplossingen, connectiviteit, slim maatwerk, modulariteit en om meer digitaal samenwerken in de keten. Maar hoe pak je zoiets concreet aan? Het Business Software Event van Mikrocentrum wil hierbij helpen.

Kortere levertijden, realtime inzicht, complexer wordende processen en strengere klanteisen. Het is maar een greep uit de diverse uitdagingen waar de hightech- en maakindustrie voor staan en die met digitalisering aangepakt kunnen worden.

De wil is er

Bedrijven kunnen niet meer om digitalisering heen. Tegelijkertijd komt de adoptie van nieuwe beschikbare technologieën moeizaam op gang.

De wil is er, maar het daadwerkelijk toepassen is van vele factoren afhankelijk: kennis van (nieuwe) technologieën, keuze uit een veelvoud aan beschikbare software en IT-systemen, maar ook een vaak complex implementatieproces en capaciteit zijn voor bedrijven redenen om terughoudend te zijn.

Hulp voor hightech- en maakindustrie

Tijdens het Business Software Event op 31 mei bij Mikrocentrum in Veldhoven staan experts klaar om bezoekers uit de hightech- en maakindustrie verder te helpen in hun zoektocht naar een antwoord op hun complexe vraagstukken.

“Het Business Software Event is er voor zowel bedrijven die nog aan het begin van het digitaliseringstraject staan en op zoek zijn naar passende software, als voor bedrijven die al verder in het proces zijn maar die bijvoorbeeld tegen integratie-, optimalisatie- of rendementsvraagstukken aanlopen”, vertelt Tim Rijnders, eventmanager van het event.

Onafhankelijk platform

Het Business Software Event is bovendien een onafhankelijk platform waar directieleden en managers van maakbedrijven laagdrempelig in contact kunnen komen met bedrijven, gespecialiseerd in softwaretooling voor de maakindustrie, data en procesoptimalisatie.

Ervaringsverhalen en best practices

Het congresprogramma legt sterk de focus op ervaringsverhalen en best practices. Dit alles onder de vlag van de thema’s: smart customization & modulariteit, digitaal samenwerken in de keten en connectivity & optimalisatie met slimme softwaretools.

Actuele onderwerpen

Ook wordt tijdens het Business Software Event aandacht besteed aan actuele onderwerpen als cybersecurity voor de industrie, circulaire economie, data science en artificial intelligence.

Meer informatie en aanmelden

Bekijk het volledige programma voor 31 mei

Meld u gratis aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven