Twee wereldprimeurs bij DMG Mori • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Twee wereldprimeurs bij DMG Mori

Op de drukbezochte stand van DMG Mori werd tijdens de Jimtof voor het eerst de NZX 4000 aan het publiek gepresenteerd (foto: Tim Wentink)

Begin november, tijdens de Jimtof in Tokyo (Japan) introduceerde DMG Mori twee wereldprimeurs aan het publiek: de NRX 2000 en de NZX 4000. De NRX 2000 is een draaibank speciaal ontwikkeld voor de massaproductie van flensvormige onderdelen terwijl de NZX 4000 een draaicentrum is voor de productie van lange werkstukken met grote diameters.

De NRX 2000 is een draaibank uitgevoerd met twee spillen en twee turrets en is voorzien van het nieuwe Compactline bedieningspaneel voor massaproductiemachines. De NRX 2000 is compact vormgegeven door de turrets aan de voorkant te plaatsen en door de turrets tegenover de spillen te positioneren wordt de toegang tot de turrets en de klauwplaten aanzienlijk groter. De NRX 2000 is compatibel met automatiseringssystemen die de productiviteit verder vergroten. Een nieuw ontwikkeld laadsysteem met een korte X-as van 300 mm behaalt door een laag gewicht hoge acceleratiesnelheden. De laadtijd bedraagt slechts 5,8 s. Het systeem maakt gebruik van lineaire motoren voor de Z-as en lichte beweegbare delen die bijdragen aan een hoge nauwkeurigheid en een efficiënte productie. De NRX 2000 is goed inzetbaar voor bijvoorbeeld de automobielindustrie.

De NRX 2000 is uitgevoerd met twee turrets en twee spillen. De draaibank is ontwikkeld voor de bewerking van flensvormige onderdelen (foto: DMG Mori)
De NRX 2000 is uitgevoerd met twee turrets en twee spillen. De draaibank is ontwikkeld voor de bewerking van flensvormige onderdelen (foto: DMG Mori)

Twee turrets bewerken as

Naast de NRX 2000 presenteerde DMG Mori ook het NZX 4000 draaicentrum op de beurs in Tokyo. De NZX 4000 is een groot multi-assig draaicentrum geschikt voor de bewerking van lange werkstukken met grote diameters voor bijvoorbeeld de olie-, energie- of luchtvaartindustrie. Twee turrets en een BMT (Built-in Motor Turret) die voor freestoepassingen gebruikt kan worden, maken de NZX 4000 geschikt voor een breed scala aan werkstukken en bewerkingen. De basis van de machine is een robuust trapeziumvormig machinebed met schuifsleden die anderhalf keer breder zijn dan het vorige model. Standaard wordt de NZX 4000 geleverd met een magnetische lineaire schaalverdeling van Magnescale ABS dat een hoge positioneringnauwkeurigheid bereikt voor beide turrets op de X-as.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven