Tubeworkx produceert manloos met robotcel • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Tubeworkx produceert manloos met robotcel

Voor de Almelose leverancier van cv-leidingwerk Tubeworkx ontwikkelde Dynobend een volledig geautomatiseerde productiecel voor koperen, stalen en roestvast stalen buizen, met een maximale doorsnee van 40 mm.

In de cel, waarin een robot zorgt voor het intern transport, worden de pijpdelen gebogen en de einden bewerkt en gereinigd. Nadat de rechte pijpdelen via een laadbunker zijn ingevoerd, brengt een grijparm ze eerst over naar de DB 40 CNC-buigmachine van Dynobend.

 

Zonder solderen

Hier krijgen ze binnen een korte cyclustijd een 3D-vorm, waarna de robot ze overbrengt naar de pijpeindbewerkingsunit voor het aanbrengen van een koppelingsprofiel waardoor de buizen later zonder solderen in een leidingsysteem kunnen worden aangesloten.

 

Tubeworkx

De robot grijpt een pijpdeel waarvan één uiteinde is bewerkt om het in een andere klempositie van de pijpeindbewerkingsunit te plaatsen (foto’s: Dynobend)

 

De productiecel vervangt een aantal stand alone machines en is in staat 24 uur per etmaal, zeven dagen per week te produceren. Een belangrijk voordeel is dat er geen tussenvoorraden meer ontstaan. Ook het tijdrovend omstellen van de machines voor de pijpeindbewerking behoort tot het verleden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven