Trumpf presenteert smart factory en 3D-printen op TechniShow • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Trumpf presenteert smart factory en 3D-printen op TechniShow

De nieuwe Truprint 3000 is een middelgrote SLM-machine, met een bouwvolume van 300 mm diameter bij een hoogte van 400 mm, die met één of meer 500 W lasers leverbaar is. De verwachting is dat Trumpf ook een grotere Truprint 5000 zal introduceren

Trumpf presenteert op de TechniShow een Nederlandse primeur op het gebied van software voor de plaatbewerkingsindustrie en speelt hiermee in op de trend Industrie 4.0. Het betreft de softwareoplossingen Axoom en TruTops Boost.

Axoom is een dochteronderneming van Trumpf die kleine en middelgrote ondernemingen ondersteunt op weg naar Industrie 4.0. Deze module omvat opdracht- en resource-management, logistiek, productie- en werkplaatsplanning en rapportages. TruTops Boost is een alles-in-één software voor het ontwerpen en programmeren van laser-, pons- en buig- machines. Boost combineert verschillende programma’s en regelt elke processtap van 3D-component naar NC-programma’s voor buigen, ponsen en laserprogrammeringen. Naast Industrie 4.0 staat additive manufacturing ook in de schijnwerpers op de stand van Trumpf. Trumpf heeft vorig jaar de introductie bekend gemaakt van een aantal nieuw 3D-metaalprinters met verschillende lasertechnologieën. Tot het nieuwe productportfolio behoren de technologieën LMF (Laser Metal Fusion) en LMD (Laser Metal Deposition). Lees hier meer over de diverse 3D-metaalprinters.

Podiumsessies

Trumpf zal tijdens de TechniShow podiumpresentaties geven over Axoom, Boost, additive manufacturing en de integratie van lasertoepassingen. Buiten de vaste podiumpresentaties worden er elke dag verschillende lezingen gegeven. Op woensdag is er de lezing ‘Blechgestaltung’. Tijdens deze lezing wordt de bezoeker geïnformeerd over hoe nieuwe productiemogelijkheden in plaatbewerking helpen om de kosten en de massa te verminderen en hoe de functie en logistiek van de componenten kan worden geoptimaliseerd.

Op donderdag en vrijdag zijn er lezingen over TruConnect. Daarin wordt uitgelegd hoe slim gewerkt kan worden door middel van een quickscan. Tevens wordt er ingegaan op de toekomst van plaatbewerking en worden oplossingen besproken voor de digitalisering van het productieproces.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven