Ga naar hoofdinhoud

Trumpf biedt grote, zware afkantbanken aan

Een demonstratie van de zware afkantpers van Trumpf tijdens de Blechexpo. In ons land heeft Trumpf een vestiging in Hengelo (O) (foto: Reinold Tomberg)

De nieuwe TruBend Serie 8000 die Trumpf deze week tijdens de Blechexpo in Stuttgart presenteert, is een lijn zware afkantpersen. De maximale perskracht gaat tot  10 MN (1.000 ton). De maximale buiglengte is 6 m. Op de beurs steelt een TruBend 8400 de show: een behoorlijk stuk hardware. Kenners herkennen in de Serie 8000 de machinebouw van EHT. EHT is begin dit jaar volledig geïntegreerd in de Trumpf groep.

De machine op de beurs heeft een maximale perskracht van 400 ton (4.000 kN) en een maximale buiglengte van 4.050 mm. Trumpf levert deze machines met een aantal opties: CNC-gestuurde bombering, CNC-bestuurde verstelling van de ondergereedschappen, gereedschapsysteem van EHT met Tool Indicator (verlichting met ledjes geeft gereedschappositie aan), een vijfassige achteraanslag, buighulpen met een CNC-hoogteverstelling die tot 300 kg belastbaar zijn, multi-touch besturing 3D T800T en het LCB hoekmeetsysteem met een CNC-positionering. De maximale buigbelasting van de serie afkantpersen is 300 ton/m of 600 ton/m (3.000 kN/m of 6.000 kN/m). Lees hieronder meer in een persbericht van Trumpf:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven