Ga naar hoofdinhoud

Trulaser Robot 5020 is vier in één

De nieuwe TruLaser Robot 5020 van Trumpf is een alles in één laserrobotcel. De TruLaser Robot 5020 kon al laserlassen en lasersnijden. Daar is nu remote lassen en laseroplassen bijgekomen.

Op de beurs Lasys in Stuttgart die medio juni werd gehouden, toonde Trumpf de nieuwste versie van de TruLaser Robot 5020. Door de mechanische focusverstelling wordt het lassen van plaatmateriaal kinderspel. Hierdoor kan tijdens het lasproces naadloos gewisseld worden tussen een lasnaad met geringe lasdiepte en een diepe lasnaad van enkele millimeters.

 Trumpf Trulaser 5020 laseroplassen

Laseroplassen wordt vaker gebruikt bij reparaties of bij het opbrengen van een slijtagelaag (foto: Trumpf)

 

Bij het remote lassen wordt een door Trumpf ontwikkelde scanneroptiek gebruikt. Hiervan bewegen alleen de spiegels in plaats van het te lassen onderdeel of de robotkop. Hierdoor kan de laserscanner ook lange naden snel lassen. Mede door de nieuwe optiek kan de laserstraal snel gefocust worden in Z-richting.

 

De nieuwe robotcel kan ook laseroplassen, zoals vaker gebruikt wordt bij reparaties of het lassen van een slijtagebescherming. Hierbij wordt een smeltbad gecreëerd waaraan vulmateriaal wordt toegevoegd. Als laserbron voor de nieuwe TruLaser Robot 5020 wordt een TruDisk 4002 schijflaser gebruikt, die behalve universeel in gebruik ook nog efficiënt met energie omgaat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven