Trotec organiseert Open Huis en Onderwijsdagen • Metaal Magazine
Nieuws

Trotec organiseert Open Huis en Onderwijsdagen

De nieuwe functies van de SP500 worden tijdens het Open Huis bij Trotec in Haaksbergen gepresenteerd (foto's: Trotec)

Trotec Laser houdt van 7 t/m 10 november een Open Huis voor eenieder die meer informatie wil over de mogelijkheden van lasergraveren, -markeren en/of -snijden. De bezoekers kunnen zelf ervaren hoe eenvoudig de lasermachines te bedienen zijn. Verder organiseert Trotec Laser op 12 en 13 november in Haaksbergen de Onderwijsdagen. Hier toont Trotec de mogelijkheden van een lasersysteem in het onderwijs.

Tijdens het Open Huis zullen alle machines aanwezig zijn, van het compacte Rayjet model tot aan het nieuwe grootformaat SP500. Het snijden en graveren van grootformaat materialen is vooral belangrijk voor het bewerken van acrylaat, in de signage en display industrie, modelbouw of voor scholen en universiteiten. Tijdens het Open Huis zullen de nieuwe functies van de SP500 uitgebreid gedemonstreerd worden.

JobControl Vision

Trotec presenteert tijdens het Open Huis tevens de nieuwe software JobControl Vision. Dit is een eenvoudig te bedienen software voor de nauwkeurige bewerking van gedrukte materialen. Met de Vision module van Trotec’s lasersoftware JobControl zijn laserbewerkingen op papier, karton, acrylaat en vele andere materialen te bewerkstelligen. Het systeem ‘leest’ de registratiepunten van de afbeelding. Afwijkingen worden herkend door de software en het snijbestand wordt direct en automatisch aangepast. Naast de lasersystemen en de Trotec noviteiten zullen eveneens de Trotec laser- en graveermaterialen gepresenteerd worden. Natuurlijk is er ook tijd om als bezoeker zelf aan de slag te gaan met de laser.

Met de Vision module van Trotec’s lasersoftware JobControl zijn laserbewerkingen op vele materialen te bewerkstelligen
Met de Vision module van Trotec’s lasersoftware JobControl zijn laserbewerkingen op vele materialen te bewerkstelligen

Onderwijsdagen

Wegens het succes van vorig jaar, organiseert Trotec ook dit jaar de ‘Trotec Onderwijsdagen’. Docenten, technisch onderwijs assistenten en eenieder die benieuwd is naar de mogelijkheden van een lasersysteem in het onderwijs is uitgenodigd. Tijdens de Onderwijsdagen krijgen bezoekers uitleg over de vele soorten materialen die geschikt zijn voor laserbewerking en geven demonstraties weer wat de mogelijkheden zijn van de laser: van industriële vormgeving tot het bewerken van smartphones en tablets. Verder wordt er uitleg gegeven over de werking van een lasersysteem en kunnen bezoekers zelf aan de slag met de laser.

Op de website van Trotec Laser kan aangemeld worden voor het Open Huis of de Onderwijsdagen.

Bezoekers kunnen tijdens de Onderwijsdagen zelf aan de slag met de laser
Bezoekers kunnen tijdens de Onderwijsdagen zelf aan de slag met de laser

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven