Trotec lasermachine voor Sondervick College • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Trotec lasermachine voor Sondervick College

Speedy 400 Flexx: CO2-laser en fiberlaser in een systeem (foto: Trotec)

Het Sondervick College in Veldhoven neemt komende dinsdag 11 november 2014 om 16.00 uur hun Trotec lasermachine feestelijk  in gebruik. De machine was een lang gekoesterde wens voor Sondervick, die door de aanjaagpremie van OOM (Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Metaalbewerking) in vervulling is gebracht.

Docent Mark Parren: “Het Sondervick heeft een samenwerkingsverband met twaalf bedrijven in de metaal en metalectro in de regio. Om onder andere die reden werden we vorig jaar door OOM benaderd met de vraag of we een plan wilden indienen om in aanmerking te komen voor een aanjaagpremie; een stimuleringssubsidie voor vmbo-scholen en metaalbedrijven die op structurele basis samenwerken om het metaalonderwijs in de regio te verbeteren.”

Speedy 400 Flexx

De Trotec Speedy 400 Flexx is bedoeld voor lesdoeleinden. Docent Mark Parren: “Met ervaring op deze machine komen leerlingen bij toekomstige werkgevers goed beslagen ten ijs.” De lasermachine bevat namelijk niet één, maar twee laserbronnen (een CO2- én een fiberlaserbron). Dit betekent dat de machine niet alleen metalen kan bewerken, maar eveneens acrylaat, papier, hout, leer, textiel etc.

 Programma

De directie en projectleiders zullen dinsdag 11 november toelichten waarom zij voor een lasermachine hebben gekozen, wat zij hiervan verwachten en hoe de samenwerking met de twaalf bedrijven tot stand is gekomen. Vervolgens zal de laser door ‘een druk op de knop’ in gebruik worden genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven