Trochoïdaal frezen • Metaal Magazine
Nieuws

Trochoïdaal frezen

Een van de kenmerken van trochoïdaal frezen is dat de volledige snijkant van het gereedschap in het materiaal gaat.

Metaal Magazine belicht in het vakblad dit keer trochoïdaal CNC-frezen. Deze manier van frezen staat kortweg voor cirkelvormige of spiraalvormige freesbewegingen die tijdens de bewerking gemaakt worden. Wat is hierbij mogelijk en voor welke toepassingen? En wat levert het een bedrijf op?

Trochoïdaal frezen is een van de dynamische freesstrategieën die dankzij de opmars van CAM-programmeren de laatste jaren steeds vaker wordt toegepast.

Deze methode wordt meestal gekoppeld aan een hoge productiviteit bij het frezen van sleuven en kamers, vooral vanwege het grote spaanvolume met lange gereedschapstandtijd. Maar het biedt nog meer specifieke voordelen.

Bij trochoïdaal frezen zijn het werkstuk (materiaal), het CAD/CAM-systeem, de CNC-machine en het gereedschap van belang. Metaal Magazine gaat in op deze 4 basiselementen en geeft aan hoe ze van invloed zijn op het trochoïdale frezen.

Onder meer Dormer Pramet en Hoffmann Group vertellen over trochoïdaal frezen en welke nieuwe oplossingen zij daarvoor hebben.

Meer informatie

Lees het hele artikel uit Metaal Magazine (premium)
Zie het artikel in de nieuwste Metaal Magazine (vanaf pagina 36) (premium).
Activeer uw digitaal abonnement

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven