Toolcell LVD nu in grotere uitvoering • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Toolcell LVD nu in grotere uitvoering

LVD heeft onlangs tijdens een open huis in Gullegem het gereedschapwisselsysteem Toolcell gedemonstreerd. Dit is een systeem voor het wisselen van afkantgereedschappen. Vorig jaar tijdens de EuroBlech 2012 in Hannover (D) is dit syteem voor het eerst gepresenteerd.

Vorig jaar op de EuroBlech is door LVD een uitvoering van de Toolcell getoond van 135 ton en 3 m. Intussen is een grotere uitvoering van 220 ton en 4 m beschikbaar. De ToolCell is een innovatief systeem voor het wisselen van afkantgereedschappen. Het is mogelijk om binnen 8 min tot 10 min de onder- en bovengereedschappen voor 3 m buiglengte automatisch te wisselen. Zie ook de video hieronder:

 

Toolcell width =

De aanslagen van de afkantpers worden gebruikt om de gereedschappen vanuit een magazijn naar de onder- en bovenbalk van de machine te brengen (foto’s: Reinold Tomberg)

 

 
In het november-nummer van Metaal Magazine hebben we een driepagina-artikel gepubliceerd van het open huis van LVD. Heeft u dit artikel gemist? Neem dan nu een abonnement en voorkom dit in de toekomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven