Ga naar hoofdinhoud

Tool Balluff voor gereedschapsidentificatie

Easy Tool-ID bewaakt de spanning bij de spindel en positievoeding bij de bewegingsassen en zorgt voor eindpositiebewaking bij de lineaire eenheden (foto: Balluff).

Sensorspecialist Balluff, die claimt een van de pioniers te zijn bij het ontwikkelen en implementeren van Industrie 4.0, komt op de EMO onder meer met een kosteneffectief gereedschapsidentificatie-tool.

Dit instapmodel Easy Tool-ID bewaakt de spanning bij de spindel en positievoeding bij de bewegingsassen en zorgt voor eindpositiebewaking bij de lineaire eenheden.

Easy Tool-ID bestaat uit een gereedschapsstandaard met geïntegreerde lees-/schrijfkop, een processoreenheid, een microcontroller en een voeding. Het kan worden bijgewerkt op vrijwel elk gereedschapsmiddel. Er is uitsluitend een usb-poort nodig.

Via rfid

De eenvoudige installatie en configuratie zorgen ervoor dat handmatige invoer niet meer nodig is. Gegevens worden nu vanuit de (voor het systeem noodzakelijke) presetter via rfid-technologie rechtstreeks naar de tool geschreven en daarna via het Easy Tool-ID overgestuurd naar het machinegereedschap. Hierdoor wordt het risico op onjuiste data-invoer tot een minimum beperkt. De in- en omsteltijden nemen met deze plug-and-play oplossing aanzienlijk af, geeft Balluff aan.

Easy Tool-ID gaat vergezeld van diverse veiligheidscomponenten, geïntegreerde beveiligingsoplossingen en nieuwe efficiënte sensoroplossingen.

Balluff: Hal 25, stand D75

Bekijk ook:

 

Dossier EMO
Metaal Magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven