Ga naar hoofdinhoud

Thyssenkrupp Materials Services neemt databedrijf over

Thyssenkrupp Materials Services heeft Westphalia DataLab GmbH overgenomen. Met de overname van dit bedrijf in data-analyse en data-science verwacht de materialendistributeur en serviceprovider zijn expertise in digitale supply chain-diensten te versterken en de ontwikkeling van concrete oplossingen op dit terrein te kunnen versnellen. 

Als onderdeel van de strategische ontwikkeling ‘Materials as a Service’ investeert thyssenkrupp Materials Services in nieuwe digitale bedrijfsmodellen, vooral in supply chain services.

“Het potentieel voor digitale oplossingen om toeleveringsketens resilient (veerkrachtiger) te maken en de CO2-uitstoot te verminderen is enorm”, vertelt Ilse Henne, chief transformation officer van thyssenkrupp Materials Services.

“Tegen de achtergrond van de dynamische marktomgeving richten we ons hier op innovaties en openen we nieuwe bedrijfsgebieden.”

‘Pacemaker’ sneller ontwikkelen

Zo worden bijvoorbeeld forecast-oplossingen gebruikt om, met behulp van data-analyse in de toeleveringsketen, onder meer de serviceniveaus voor klanten te verbeteren en hun voorraden te verlagen.

Een project op dit terrein is ‘pacemaker’. Deze supply chain forecast-oplossing, gebaseerd op kunstmatige intelligentie (AI), wordt momenteel verder ontwikkeld binnen thyssenkrupp Materials DataflowWorks GmbH.

Medewerkers en expertise

De overname van Westphalia DataLab is bedoeld om pacemaker als product verder te laten rijpen en daadwerkelijke marktintroductie verder te bevorderen.

Het bedrijf heeft daarvoor hooggekwalificeerde medewerkers beschikbaar met een sterke expertise in het valideren, implementeren en opschalen van voorspellende AI en data-science-projecten.

“Met de overname door thyssenkrupp Materials Services komen data-science en business samen”, geeft prof. Dr. Reiner Kurzhals, oprichter en CTO van Westphalia DataLab, aan.

“Ik ben erg blij dat we onze data-science-expertise kunnen inbrengen bij een bedrijf dat in gelijke mate staat voor traditie en digitale innovatie.”

Westphalia DataLab GmbH is in 2017 opgericht in Münster. Het bedrijf biedt klanten advies- en ontwikkelingsdiensten op het gebied van data-science. In 2020 won het bedrijf de German Artificial Intelligence Award.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven