Theo Henrar (ex-Tata Steel) wordt voorzitter FME • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Theo Henrar (ex-Tata Steel) wordt voorzitter FME

Theo Henrar, de voormalige directievoorzitter van Tata Steel, wordt per 17 juni de nieuwe voorzitter van FME. De ALV van FME (de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie) heeft hem als nieuwe voorzitter gekozen. Hij volgt op die datum de huidige voorzitter, Ineke Dezentjé Hamming, op.

“De maatschappij staat voor enorme uitdagingen, waarop technologie het antwoord is”, stelt FME-bestuurslid Peter Wennink, tevens voorzitter van de selectiecommissie.

“Theo Henrar heeft in zijn diverse rollen bij Tata Steel de industrie en haar innovatiekracht mede helpen vormgeven”, vervolgt hij.

‘Juiste persoon op juiste plaats’

“Met zijn enorme schat aan industriële én innovatieve ervaring en zijn contacten met bedrijfsleven en overheid, is Henrar als nieuwe voorzitter van FME de juiste persoon op de juiste plaats.”

Henrar heeft de industrie, ‘de motor van de Nederlandse economie’, diep in zijn hart zitten, stelt FME. Hij kent de industriële keten op zijn duimpje, van technostarters, handelsbedrijven, toeleveranciers tot de hightech industrie.

‘Bedrijven verbinden’

“Als ambassadeur van de industrie is dit een heel mooi vervolg van mijn carrière”, reageert Henrar.

“De FME-lidbedrijven vormen samen een ecosysteem; de grote industrie en de midden- en kleine industrie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In die symbiose dragen zij samen bij aan het Nederlandse verdienvermogen.”

“Ik kijk er enorm naar uit om straks verder te gaan met hen te verbinden en ze te ondersteunen bij het ondernemen”.

Theo is voorzitter van de Raad van Toezicht van zorg- revalidatie- en onderwijsinstelling Heliomare en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Zeehaven IJmuiden.

Lees ook:

Theo Henrar weg bij Tata Steel (18 mei 2020)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven