Nieuws

Tecnovia bouwt fabriek van de toekomst

Tecnovia is in de gemeente Hoogezand Sappemeer gestart met de bouw van een futuristische fabriek. In dit 24-uurs bedrijf komen machines te staan die dag en nacht door robots zullen worden bediend.

Tijdens een klein deel van de uren zijn er mensen aanwezig om de machines en de robots te programmeren en om te zorgen voor aanvoer van materiaal, afvoer van producten en het instellen van gereedschappen. De productie kan ook op afstand door middel van webcams worden bewaakt en de machines kunnen op afstand via internet worden bediend.

 

Ruw materiaal
De robot haalt uit een magazijn een stuk ruw materiaal, zoals  aluminium of titanium, en brengt dit in een van de machines. Hierin wordt het product door middel van frezen, draaien, en boren bewerkt tot een eind product. Als het product gereed is wordt het door de robot uit de machine gepakt en in een reinigingsmachine geplaatst.

 

Nadat het product is gereinigd en gedroogd wordt het vervolgens door de robot op een volautomatische meetmachine gezet voor maatcontrole en het maken van een meetrapport. Als laatste brengt een robot het gerede product naar een magazijn waar vanuit het naar de klant wordt geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven