Technologiedagen Yaskawa-Motoman • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Technologiedagen Yaskawa-Motoman

Op 18 en 19 januari nodigt Yaskawa-Motoman uit voor een show van technische noviteiten op het gebied van robotics en drives & motion. Samen met verschillende partners zullen diverse nieuwe toepassingen en mogelijkheden worden getoond. Als locatie is gekozen voor het Evoluon in Eindhoven.

In het Evoluon wordt tijdens de technologiedagen o.a.  de nieuwe MPP3 Delta robot gepresenteerd, in combinatie met de Motopick bedieningssoftware. Systeempartner Robomotive zal de ‘humanoïde;, dubbelarmige SDA20 robot demonstreren, in combinatie met servogestuurde grijpers met drie vingers. Beltech toont in Eindhoven een werkende robotapplicatie die voorzien is van 3D vision. Ook is er een robotopstelling te zien waarmee de nieuwe Motopal  software wordt gedemonstreerd. Dit is software voor het genereren van palletiseerprogramma’s. Off-Line programmering worden getoond door AlmaCam vertegenwoordiging Produlas. ZVS Techniek presenteert een overzicht van robotgrijpers en toolwisselsystemen. Tenslotte zal TiViPe de NAO robot tonen in combinatie met geavanceerde software.

 

De video hieronder toont de MPP3 Delta Robot in actie. De video aan het einde van dit laat een SDA robot zien.

 

 

Energie

Yaskawa Drives & Motion  zal ook een aantal demonstraties geven van nieuwe mogelijkheden. Een voorbeeld hiervan is de Matrix Converter die wordt getoond die energieteruglevering naar het net mogelijk maakt. Verder is er een ‘Kynetic Energy Buffering’-systeem aanwezig waarmee energiebesparingen kunnen worden gerealiseerd. Een andere presentatie is de n ieuwe generatie XYZ lineaire motoren in een gantry applicatie. MCA zal het en gamma van frequentieregelaars en servosystemen tonen, de nieuwe MP2300 multi-as controller en Elmore lineaire units.

 

 width =

De nieuwe MPP3 Delta robot (foto:  Yaskawa-Motoman)

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven