TechniShow en Esef zetten 3D-technologie in spotlights • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

TechniShow en Esef zetten 3D-technologie in spotlights

Een 3D-geprinte impeller (foto: Tim Wentink)

De vakbeurzen Esef en TechniShow, die dit jaar plaatsvinden van 15 t/m 18 maart in de Jaarbeurs, belichten deze editie onder meer  3D-printing. Het thema komt tot uiting in een dagelijkse guided tour 3D-printing en een ontbijtcongres op vrijdag 18 maart.

Dat 3D-technologie verder gaat dan alleen 3D-printen, wordt duidelijk in de guided tour 3D-printing die wordt aangeboden door exposanten als CNC Consult, 4C Creative Cad Cam Consultants, Hexagon, Bender AM en Trumpf. In de tour worden zowel 3D-printtechnologie als innovatieve 3D-scantechnieken die gekoppeld zijn aan CAD-software getoond. Hierbij gaat het niet alleen om reverse engineering maar eveneens om kwaliteitscontrole van zowel 3D-geprinte en verspaande componenten. De guided tour vertrekt dagelijks om 11.30 uur vanuit hal 9.

3D Printing congres – de praktijk in de keten

Tijdens de ontbijtseminar praten experts deelnemers, nog voordat ze de beursvloer opgaan, bij over de 3D-printtechnologie, de juridische aspecten, design for additive manufacturing en de businesskant. Na het ontbijt dat om 7 uur begint, kunnen deelnemers om 8 uur hun kennis ophalen in een uitgebreid programma. Onder de noemer 3D Printing congres – de praktijk in de keten, vertelt Sjef van Gastel van het Fontys Centre of Expertise HTSM Objexlab en manager technologies & patents Kulicke & Soffa (tevens dagvoorzitter) over de stand van de techniek in zowel kunststof als metaal. Giorgio Magistrelli, AM-projectmanager bij Cecimo spreekt over de aansluiting op bestaande productietechnologie, het belang ervan voor de duurzame samenleving en de juridische aspecten.

Wat zijn vanuit de designkant de voordelen? Rein van der Mast, manager Design & Engineering Addlab, richt zich met deze vraag met name op engineers, maar ook het AM Paradigma komt aan bod: wat zijn de beperkingen? En hoe kan software hierbij helpen? De laatste sprekers, Onno Ponfoort en Hans van Toor (Berenschot) richten de aandacht op de impact op de business. Ze presenteren praktijkcases die aantonen hoe 3D-printen bestaande waardeketens verandert.

Het congres duurt tot rond 10.10 uur, waarna deelnemers de beursvloer op kunnen. Het congres richt zich zowel op de decisionmakers uit de maakindustrie als engineers en productiemanagers bij zowel maakbedrijven als leveranciers van productietechnologie. Deelname is gratis na registratie via de website van één van de beurzen.

Gratis aanmelden kan via de voorregistratie van de ESEF en TechniShow

Eén reactie op “TechniShow en Esef zetten 3D-technologie in spotlights

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven