Technische vernieuwingen bij Darley • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Technische vernieuwingen bij Darley

Op de komende EuroBlech 2010 in Hannover, toont Darley de reeds vernieuwde afkantpersen van het type EHP-TL, maar ook de CL-afkantpersen zijn onderhuids en qua design flink onder handen genomen. Ook de guillotine knipschaar type GS-CL is op diverse punten vernieuwd.

De wezenlijke veranderingen bij de nieuwe generatie EHP-TL afkantpersen zitten naast de vergrootte machine afmetingen (werkbereik) ook in de bediening van de bombering en de aandrijving van de achteraanslag. Bij die laatste past Darley nu AC servomotoren toe , waardoor de snelheid wordt opgevoerd  tot 1000 mm/sec in de X-richting en 1500 mm/sec in Z-richting. De verstelling van de bombering is met een factor 8 toegenomen. Van 0 naar maximale bombering geschied nu in 8 seconden. De klem- en lostijden van de onder- en bovengereedschappen bedragen bij de automatische klemming( optie) ca 1 seconde.

 

Design

Tevens is op de EuroBlech 2010 te zien dat het design van de Darley afkantpersen strakker is. De blauwe plexiglazen schermen aan de zijkanten, als vervanging van de draadhekwerken, spelen daar een belangrijke rol in. Hierdoor oogt de machine modern. Om het design strakker te krijgen, is de tafel iets verbreed. Hierdoor kan de extra verstevigingsbalk aan de onderkant wegvallen, waardoor de machine beter toegankelijk wordt voor de bediener.

 

Darley op euroblech 2010

Het design van de Darley afkantpersen is strakker en beter toegankelijk voor de bediener (foto: Darley)

 

In aansluiting op de vernieuwde afkantpersen heeft Darley ook de guillotine knipschaar type GS-CL vernieuwd. Geheel in dezelfde stijl zoals bij de afkantpersen. Ook hier waren, sneller, gebruikersvriendelijker, nauwkeuriger en veiliger doorslaggevende ontwerpelementen. Het meest in het oogspringend is de eigen nieuw ontwikkelde 17″ touchscreen-besturing die als primeur op de Euroblech wordt gepresenteerd. Met deze intuïtieve besturing kan de bediener in enkele stappen de schaar bedienen. Het grote heldere kleurenscherm zorgt voor overzichtelijke informatie en is over het hele werkbereik van de schaar te bedienen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven