Techniek van morgen op Demoweek • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Techniek van morgen op Demoweek

‘’De toekomst, die moet je niet voorspellen, maar mogelijk maken’’. Ingrid Coffeng van Dymato hield tijdens de opening van de Demoweek Ede – Veenendaal een pleidooi om de medewerkers in de metaalbranche te motiveren voor ‘de techniek van morgen’.

Innovatieve producten als eigentijdse machines, gereedschappen en software zijn volgens haar de sleutel voor de toekomst van de metaalproductietechniek. Ingrid Coffeng (zie ook de video hieronder) was dinsdag 26 februari de eerste spreker tijdens de officiële opening van Demoweek Ede – Veenendaal. De openingsceremonie was dit jaar bij Bemet in Veenendaal. De negen deelnemers van de DemoWeek Ede – Veenendaal 2013 zijn: Bemet, Bendertechniek, Cellro, DMG / Mori Seiki, Dormer, Dymato, Heidenhain, Mitutoyo en 3D Worknet. 3D Worknet heeft deze week – de Demoweek duurt t.e.m. vrijdag 1maart – een stand in de hal van Bendertechiek, Mitutoyo is vertegenwoordigd bij Cellro en Dormer is op drie plekken aanwezig: bij DMG / Mori Seiki, Bendertechniek en Dymato.

 

 

Grote width =

Bendertechniek exposeert deze week tijdens de Demoweek een indrukwekkend Zayer bewerkingscentrum in Veenendaal (foto: Reinold Tomberg, voor meer foto’s van de Demoweek Ede – Veenendaal 2013 zie ons digitale foto-album)

 

Tekeningen

John Hazebroek van Bemet ziet de moeilijkheidsgraad van de techniek stijgen, ‘’zeker als het gaat om morgen’’. ‘Morgen’ is hét thema van de twaalfde Demoweek. Om dit te visualiseren had Bemet schoolkinderen uitgenodigd om tekeningen te maken over de techniek. Opmerkelijk was volgens Hazebroek dat ‘’hoe ouder een kind hoe meer techniek in de tekeningen komt’’. Op zich bemoedigend: in een tijd met tekort aan vakkrachten, is de techniek in elk geval een onderdeel van de belevingswereld van kinderen. In de wandelgangen van Bemet zijn tijdens de Demoweek de tekeningen te bewonderen. Zie ook de video hieronder:

 

 

Organisatie width =

De organisatoren van de Demoweek Ede – Veenendaal samen met de wethouder en de burgermeester van de gemeente Veenendaal

 

Openingshandelingen

Marco Verloop en Wouter Kolff (respectievelijk wethouder en burgemeester van de gemeente Veenendaal)  stonden ook stil bij het ‘’overleven van vandaag om morgen te halen’’. Kolff verrichtte met de ingebruikname van een registratiesysteem voor de bezoekers van de Demoweek de officiële openingshandeling. Kijk hier voor de video’s

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven