Tandem Safan met 480 ton en 9 m lengte • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Tandem Safan met 480 ton en 9 m lengte

Safan heeft een 480 tons/9 m-tandemafkantpers gebouwd voor de Poolse toeleverancier BE Group. Deze gaat de scombinatie inzetten voor algemene toelevering. De tandem was vorige week te zien was bij de huisshow in Lochem

De tandemcombinatie de is opgebouwd uit twee hydraulische H-Brake afkantpersen van Safan. Beide persen hebben een perskracht van 4,8 MN (480 ton) met een gezamenlijke werklengte van 9 m. Die 480-tonner is de zwaarste pers die Safan kan bouwen. De maximale buiglengte van deze pers kan  6 m bedragen. Dus een tandempers met een werklengte van 12 m behoort tot de mogelijkheden. 

 

Tandem width =

De tandemcombinatie van Safan tijdens de huisshow in Lochem (foto’s: Reinold Tomberg, voor meer foto’s van de huisshow zie ons fotoalbum) 

 

Twee afzonderlijke machines

Grote voordeel van een tandem is uiteraard dat een gebruiker de machine kan inzetten als een 9 m lange machine of, in dit geval,  als twee afzonderlijke machine met respectievelijk een buiglengte van 5 m en 4 m. Een toeleverancier heeft op deze manier eigenlijk de beschikking over drie machines met 4 m, 5 m of 9 m buiglengte. Al eerder leverde Safan een lichtere tandempers bestaande uit twee 120 ton/3 m hydraulische afkantpersen aan een afnemer in Australië voor het buigen van afzuigkappen.

 

Wegklapbaar width =

Om afzondelijk te kunnen werken is de tandempers in het midden voorzien van een wegklapbaar lichtscherm.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven