Nieuws

Synadia ontwikkelt pay-per-use-platform verder

Synadia breidt uit in smart manufacturing. Het softwarebedrijf gaat Platform as a Service (PaaS), met betaling naar gebruik, verder ontwikkelen. Daarvoor is groeikapitaal ontvangen ontvangen van ondernemer Marco Barkmeijer. Ook is expertise aangetrokken.

Met PaaS kan een productieomgeving worden getransformeerd naar een smart factory. Remi en Sebastiaan van Wijngaarden zijn de oprichters van Synadia. Ondernemer Marco Barkmeijer, voormalig oprichter en CEO van SecureLink, financiert het groeikapitaal.

“Ik vind het geweldig om mijn tijd te besteden aan en deel uit te maken van Synadia, om mijn ervaring te gebruiken om het bedrijf verder te schalen”, zegt hij. Volgens hem kan Synadia marktleider worden met behulp van AWS Cloud technologie om bedrijven te helpen bij smart manufacturing met PaaS.

Connected factory

“Samen met partner Amazon Web Services ontwikkelen we dit nieuwe platform op basis van de connected factory-diensten van AWS. ”, zegt Sebastiaan van Wijngaarden. “Deze diensten hebben zich al bewezen bij grote ondernemingen als Volkswagen.”

De markt voor smart manufacturing zal volgens diverse researchbureaus van 214,7 miljard dollar (183 miljard euro) in 2020 groeien tot 384,8 miljard dollar (328 miljard euro) in 2025, bij een samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van 12,4%.

Die groei wordt onder meer gestimuleerd door een toenemende acceptatie van Industrie 4.0 en een toenemende complexiteit in toeleveringsketens. Ook de toenemende nadruk op industriële automatisering in productieprocessen en de naleving van de regelgeving, spelen een rol, evenals de toenemende vraag naar softwaresystemen die tijd en kosten reduceren.

‘Ontsluiten van data werkvloer’

“De AWS IoT Connected Factory Solution is ontworpen om klanten te helpen bij het ontsluiten van de data van de werkvloer en het moderniseren van hun bedrijfsvoering”, zegt Usman Javaid, hoofd Emerging Services van AWS Professional Services.

“Synadia is met haar expertise en industriekennis op het gebied van productie goed geplaatst om klanten te helpen hun aangesloten fabrieken op AWS te bouwen.”

Het softwarebedrijf, opgericht in 2017, focust op het verbinden van productieomgevingen, om ze slimmer te maken, kosten te verlagen en productieprocessen te optimaliseren. 

Wat vindt u?

Doe mee aan onze stelling:

Betalen naar gebruik: goed idee!

Bekijk het resultaat

Motiveer uw antwoord, via t.vandermeer@eisma.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven