Ga naar hoofdinhoud

Symposia bij Hurco op EMO Hannover 2013

Hurco nodigt tijdens de aanstaande EMO Hannover 2013 metaalbewerkers uit om in hal 12 door middel van diverse symposia te ervaren hoe verspaning meer winstgevend uitgevoerd kan worden. Dialoogprogrammering aan de machine is een van de onderwerpen die aan bod komt.

Andere onderwerpen die tijdens de EMO-symposia van Hurco aan bod komen, zijn externe programmering via CAD/CAM, programmering van vijfassige bewerkingen en Ultimotion van Hurco voor cyclustijdbesparing. Zie ook de video hieronder:

 

 

Dialoogprogrammering 

Hurco medeoprichter Gerald Roch presenteerde eind jaren zeventig een werkplaatsprogrammering voor CNC-freesbanken. Hij ontwikkelde een intuïtieve programmeermethode, die het de machinebediener mogelijk maakt om direct op de machinebesturing het werkstukprogramma te schrijven. Met het huidige Hurco WinMax V9 programmeerplatform (zie ook de foto hierboven) is deze programmeermethode voorzien van een grafische interface, nog meer vereenvoudigde programmering en intuïtieve software-features.

 

Externe programmering 

Tijdens het symposium wordt uitgelegd hoe de Hurco besturing ook in externe programmering via CAD/CAM functioneert met een snelle regelverwerkingssnelheid en een gepatenteerde variabele look-ahead functie. Het NC-gedeelte van de Hurco ondersteunt de ISO/EIA-standaard, waardoor bestaande CNC-programma’s van Siemens en Fanuc ook afgewerkt kunnen worden.

 

Vijfassig

Volgens Hurco blijkt in de dagelijkse praktijk de winstgevendheid te stijgen door drieassige onderdelen op vijfassige machines te bewerken. De vijfzijdige dialoogprogrammering  maakt de overstap gemakkelijk en men heeft er geen CAM-systeem voor nodig. Tijdens het symposium toont Hurco verder hoe het mogelijk is met Ultimotion een cyclustijdbesparing te genereren met een verbeterde oppervlaktekwaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven