Ga naar hoofdinhoud

‘Succesvol blijven en slimmer produceren’

Hoe blijft een veilinghuis succesvol in een steeds veranderende marktomgeving? “Wij werken met het motto ‘alles heeft waarde’,” stelde Ruben Vogel van Troostwijk Auctions tijdens MTL Live. Maar hoe wordt deze waarde verzilverd? Troostwijk Auctions heeft op een eerlijke, transparante manier een proces ontwikkeld dat zich volgens het bedrijf keer op keer weer heeft weten te bewijzen.

Op dit moment zijn er veel trends in de metaalbranche, zoals Industrie 4.0 en automatisering of smart manufacturing. In de markt is het belangrijk dat er wordt gekeken naar deze trends en ontwikkelingen. “Als we inspelen op de trends en ontwikkelingen, dan weten we waar de vraag ligt,” begon Ruben Vogel zijn sessie op MTL Live. Zo is één van de trends slimmer produceren. “Slimmer produceren zorgt ervoor dat je vaak ook sneller produceert en daardoor ook goedkoper kunt zijn,” aldus Vogel. 

Concurrentie uit het oosten

Volgens Troostwijk Auctions moeten bedrijven in de metaalbranche ook concurreren met lage-lonenlanden, zoals China. De productie komt steeds meer terug naar Europa, lange toeleveringslijnen zijn niet handig. “Maar ook de levertijden vanuit het oosten worden veel langer,” vertelde Vogel. “De regionale maakindustrie blijkt daarmee eigenlijk toch de toekomst te zijn.” Wel moet er in zijn ogen in Europa veel geïnvesteerd worden om slimmer en sneller te produceren om deze concurrentie aan te kunnen.

Van Koop tot Sloop

“Goed asset management zorgt ervoor dat je bezig bent met de waarde van deze assets door deze goed te beheren,” sprak Vogel tijdens MTL Live. Asset management draait om het gecoördineerd beheer van assets, waaronder tastbare machines. Asset management heeft veel doelen. Een ervan is dat het machinepark optimaal wordt benut en dat hierdoor risico’s worden ingeperkt, aldus Vogel

Bekijk de hele sessie van Troostwijk Auctions tijdens MTL Live terug. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven