Stroomdistributie veiliger, slimmer en betrouwbaarder • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Stroomdistributie veiliger, slimmer en betrouwbaarder

ABB Ability voor Industrie 4.0.

ABB Ability combineert digitale modulen, apparatuur en oplossingen van ABB met digitaal-gestuurde diensten om zo een sprong voorwaarts te maken in industriële digitalisering. Bij Industrie 4.0 is effectieve digitalisering namelijk de sleutel tot prestatieverbetering, stelt het bedrijf. 

Met verschillende opties binnen het aanbod van ABB Ability worden verbeteringen in stroomdistributie, automatisering en eMobility ondersteund. Hiertoe behoren ABB Ability Electrical Distribution Control System, EV-laden voor bussen en auto’s, digitale schakelapparatuur en oplossingen voor datacentra.

Cloud-computerplatform

ABB Ability Electrical Distribution Control System is een innovatief, cloud-computerplatform, dat is ontworpen voor het bewaken, optimaliseren en bedienen van een elektrisch systeem. Het systeem koppelt de elektrische apparatuur van een faciliteit met het Internet of Things. Daarbij wordt voor het leveren van de informatie en regelfuncties gebruikgemaakt van de sensoren en connectiviteit die in de vermogensschakelaars van ABB zijn ingebouwd. Op deze manier kunnen besparingen tot wel 30 procent op de totale bedrijfskosten worden gerealiseerd.

Het systeem werd in 2016 in Hannover al gelanceerd als Ekip SmartVision en is later hernoemd onder het ABB Ability-platform om de bredere mogelijkheden van de oplossing voor stroomdistributie weer te geven.

Rapportagefucties

ABB’s Electrical Distribution Control System biedt daarnaast rapportagefuncties, directe toegang tot documentatie en diagnose op afstand van assets, waardoor onderhoud eenvoudiger en effectiever wordt. Het maakt een snelle inbedrijfname en integratie van apparaten mogelijk, met panelen die binnen tien minuten online komen.

System pro E

Het distributie-aanbod van ABB omvat verder een hoofddistributie-schakelbordoplossing met slimme energie en System pro E-power. Met een nominale stroom tot 6300 A en een kortsluitstroom tot 150 kA kan System pro E gemakkelijk voldoen aan alle eisen voor elektrische installaties in termen van beschermingsklasse, afscheiding en elektrische karakteristieken, conform de nieuwste internationale normen, en in volledige synergie met laagspanningsapparatuur van ABB.

Datacentra

De oplossing MNS-Up levert stroomdistributie en UPS in één compact systeem. MNS-Up integreert bewezen innovaties om ruimteverspillende bekabeling en uitbreidingen zoveel mogelijk te vermijden. MNS-Up, dat specifiek ontwikkeld is voor datacentra en andere vitale faciliteiten waar zich geen downtime voor mag doen, zoals internationale aandelenbeurzen, is uitgerust met de Conceptpower DPA 500 UPS van ABB. Elk model gebruikt bovendien een gedecentraliseerde parallelle architectuur, wat garandeert dat ze afgeschermd zijn van storingen elders in het systeem en downtime vermindert.

Lucht-geïsoleerde schakelinstallatie

ABB biedt verder de nieuwe digitale versie van de ZS8.4, een lucht-geïsoleerde schakelinstallatie voor middelhoge spanningen voor primaire distributie tot 24 kV. Deze nieuwste aanvulling op het aanbod van ABB Ability schakelapparatuur biedt een universele oplossing voor verreikende toepassingen, variërend van een compacte ringhoofdeenheid tot complexe systemen voor energiedistributie.

Als aanvulling op de reeks digitale schakelapparatuur biedt ABB tevens de klimaatvriendelijke ZX2 AirPlus, evenals een digitaal alternatief, ABB Ability ZX2 Digital, met hetzelfde ruimtegebruik, dezelfde veiligheid en dezelfde betrouwbaarheid. De ZX2, die geschikt is voor schakelapparatuur voor primaire distributie, is ideaal voor veeleisende toepassingen met configuraties van enkele en dubbele contactrails in stroomdistributienetwerken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven