Nieuws

Strippit PL combineert ponsen en laseren

LVD introduceert de Strippit PL pons-laser. Deze combineert het ponsen en vormen van ponsmachine Strippit PX of Strippit V met de snelheid en veelzijdigheid van een fiberlaser, aldus de producent. Door meerdere bewerkingen op één machine mogelijk te maken, wordt ingespeeld op de vraag naar flexibele productie.

Kleine series, korte levertijden en steeds complexer wordende werkstukken zorgen ervoor dat de vraag naar flexibele productie stijgt. De Strippit PL pons-laser biedt twee technologieën in één machine. “Minder processen, minder productietijd en minder materiaaltransport verlagen tevens de kosten per stuk”, stelt LVD.

Met de Strippit PL is het mogelijk complexe vormen en materiaaldiktes tot 10 mm te snijden, te ponsen tot een dikte van 6,35 mm en te vormen en buigen tot een lengte van 90 mm en een hoogte van 75 mm.

Er zijn 3 modellen beschikbaar: de Strippit PX 1530-L met enkelvoudige kop, de Strippit V 1530-L thick turret en de Strippit V 1530-L thin turret.

Fiberlaser

De fiberlaser (van 3 kW of 4 kW) heeft weinig componenten, een hoge snijsnelheid en lage onderhoudskosten, waardoor het snijden snel, accuraat en kostenefficiënt verloopt.

Strippit PX

De Strippit PX ponsmachine van 20 ton heeft 20 indexeerbare gereedschapsstations, voor gereedschappen tot een maximale diameter van 90 mm. De enkelvoudige kop kan ponsen, vormen, buigen en tappen. Ook kan de ponsmachine flenzen vormen tot 75 mm hoog, verzinken en graveren.

Strippit V

De Strippit V thick turret heeft een revolvercapaciteit van 48 stations, terwijl de Strippit V thin turret 40 stations heeft. Beide machines van 30 ton beschikken over 4 programmeerbare auto-index-stations van 88,9 mm en zijn geschikt voor zware toepassingen.

De Strippit PL verwerkt platen tot 3048 mm x 1524 mm zonder herpositionering. De machinecombinatie heeft een grote werkstukklep van 406 mm x 1524 mm voor de lasergesneden stukken. Een systeem met tandheugelaandrijving voorkomt speling en biedt nauwkeurige positionering.

Automatisering

Automatisering kan de productiviteit verder verhogen. Zo biedt LVD MOVit, een uitgebreid assortiment automatiseringssystemen, met onder meer het nieuwe Tower Automation System (TAS) en Warehouse Automation System (WAS) voor configureerbare torenopslag-oplossingen.

Ook verkrijgbaar in het MOVit-gamma is de Compact Tower (CT-P) voor laden, lossen en opslaan van ruwe platen, restmateriaal en afgewerkte stukken.

Strippit bracht de pons-lasertechnologie in plaatbewerking in 1978 op de markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven