Ga naar hoofdinhoud

Stork Nederland/België wordt verkocht aan Bilfinger

Delen van de Stork Group worden verkocht aan de leverancier van industriële diensten Bilfinger. Moederbedrijf Fluor verkoopt Stork industrial service-activiteiten, voornamelijk in Nederland en België, en daarnaast enige activiteiten in Duitsland en de VS. Hierdoor komen meer dan 2.700 vaste geschoolde werknemers en een omzet van ongeveer 500 miljoen euro bij Bilfinger. De uitbreiding van het personeelsbestand versterkt de positie van de groep in de concurrentiestrijd naar gekwalificeerde arbeidskrachten.

Met de overname van industrieel servicebedrijf Stork wordt het aanbod van Bilfinger uitgebreid. De overname is in lijn met de strategie van Bilfinger om zijn kernactiviteiten te versterken met een volledig dienstenpakket in een markt waar de Bilfinger Groep al goed gepositioneerd is.

Stork heeft een uitgebreid portfolio van uitvoerende diensten voor het bouwen, onderhouden, aanpassen en verbeteren van industriële installaties.

Aanwezigheid in Nederland en België versterken

Met name in de goed presterende regio’s Nederland en België zal de overname de aanwezigheid van Bilfinger op de markt en het regionale dienstenaanbod voor klanten versterken.

Daarnaast zal de transactie het aantal geschoolde werknemers van Bilfinger vergroten, met name in België en Nederland, waar meer dan 4.600 mensen zullen werken zodra de overname is afgerond, geeft het bedrijf aan.

Aanvulling voor Bilfinger

“De sterke technische capaciteiten en geografische dekking van Stork vormen een aanvulling op die van Bilfinger en zullen een aantrekkelijk aanbod creëren om klanten in de procesindustrie te helpen hun efficiëntie en duurzaamheid te verbeteren. Bovendien krijgt Bilfinger een bredere toegang tot klanten.”

“We kijken ernaar uit om onze hooggekwalificeerde collega’s van Fluor’s industriële servicebedrijf Stork te verwelkomen na een succesvolle afronding”, zegt Thomas Schulz, CEO van de Bilfinger Group.

“Deze transactie is een perfecte strategische fit omdat het Bilfingers marktpositie in Europa ondersteunt, sterke waarde creëert voor onze klanten en de winstgevende groei van de groep versterkt. Dit is in het belang van al onze aandeelhouders en werknemers en bevestigt onze doelstellingen voor de middellange termijn”, vervolgt hij.

Bilfinger Group

Het in Duitsland gevestigde Bilfinger is met 36.000 medewerkers wereldwijd actief. Binnen Bilfinger Group behoort Bilfinger Industrial Services België/Nederland tot de divisie ‘Engineering  & Maintenance’ en tot cluster ‘België/Nederland’ waaronder ook Bilfinger ROB en Bilfinger Tebodin North West Europe en Central & Eastern Europe vallen.

Bilfinger Industrial Services

Bilfinger Industrial Services heeft zich ontwikkeld tot een wereldwijd actieve veelzijdige aanbieder van ondersteunende diensten voor de industrie, onder meer in de metaal.

De organisatie van het bedrijf in België en Nederland bestaat uit 1.300 werknemers. Daarnaast zijn er nog eens 1.200 medewerkers werkzaam via VCU-gecertificeerde bedrijven.

Vanuit acht vestigingen in België en Nederland biedt Bilfinger Industrial Services een breed servicepakket: isolatie, steigerbouw, painting, tracing, asbestverwijdering, vuurbescherming, lawaaibeheersing en rope access.

Stork is eveneens actief in de industrie met wereldwijd 17.000 medewerkers verspreid over honderd landen.

‘Soepele integratie’

De overname van de Stork-activiteiten is onderhevig aan goedkeuring door de mededingingsautoriteit en advies van de relevante ondernemingsraden.

Daarna is het de bedoeling dat het nieuwe bedrijf medio 2025 volledig is geïntegreerd in de Bilfinger Group. “Een soepele integratie zal worden gewaarborgd door het sterke Europese erfgoed van de twee bedrijven, hun uitstekende marktreputatie en hun hoge normen op het gebied van gezondheid, veiligheid, milieu en kwaliteit (HSEQ)”, stelt het bedrijf.

Bilfinger geeft aan het gecombineerde personeelsbestand verder te versterken door te investeren in training en opleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven