Stolle gaat van vlakken naar 3D-vormen met Hartford • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Stolle gaat van vlakken naar 3D-vormen met Hartford

De Infinity HSA-523EAY portaalfreesmachine van Hartford. Buiten het nauwkeurig vlakken zijn nu ook bewerkingen als boren, tappen en kotteren mogelijk in vijf assen (foto’s: Marian Oosterink)

Bij Stolle Nederland in Baarlo is afgelopen augustus 2015 een Infinity HSA-523EAY portaalfreesmachine van Hartford in gebruik genomen. Daarmee is de capaciteit uitgebreid voor werkstukken waar naast het vlakken ook vijfassige boor-, tap- en kotterbewerkingen om de hoek komen kijken. Het is de grootste machine van Hartford die tot nu toe door Promas in ons land is geplaatst.

Stolle Nederland is in 1976 ontstaan uit de samenwerking tussen twee gieterijen, Stolle in Bonn (D) en Geraedts IJzergieterij in Baarlo. Speciaal voor de mechanische nabewerking van de gietstukken, waarbij het accent lag op het schaven van bedplaten, vloerplaten, machinetafels en soortgelijke producten voor de (Duitse) machine-industrie. Sinds de jaren negentig van de vorige eeuw is echter een ontwikkeling in gang gezet richting algemene toeleverancier. Naast de genoemde vlakke producten deden ook driedimensionale vormen hun intrede, terwijl het spectrum aan materialen naast gietijzer werd uitgebreid met staal, rvs en aluminium. Als voorbeelden van producten die anno 2015 op het programma staan noemt directeur Rob Geraedts onder andere X-, Y- en Z-geleidingen en positioneerdraaitafels voor verspanende machines. “We merken dat het schaven te beperkt is qua technologie. De Infinity biedt de benodigde flexibiliteit en nauwkeurigheid om onze capaciteit uit te breiden richting dit type producten.”

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Metaalmagazine.nl.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van Metaal Magazine. Ook kun je voortaan het Metaal Magazine online lezen.

Direct abonneren

Wist je dat je Metaal Magazine in de webshop kunt aanschaffen? Webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven