Steelweld freest vijfassig met Spinner • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Steelweld freest vijfassig met Spinner

Dankzij de extra vaste tafel kunnen op de U5-1520 ook langere producten tot 1520 mm in één opspanning vijfzijdig worden bewerkt (foto: Marian Oosterink)

Vooral gedreven door de vraag naar kortere levertijden heeft VDL Steelweld in Breda de overstap gemaakt naar vijfassige bewerkingsmachines. Door kortere bewerkingscycli en minder omspanningen, insteltijden en wachttijden is de totale doorlooptijd met de aanschaf van de U5-620 en U5-1520 van Spinner met de helft teruggebracht.

Toine Wiercx  van VDL Steelweld : “Dit zijn precies de machines die wij zoeken, daar kunnen we qua type producten en bewerkingen alles mee wat we nodig hebben.” De machines worden vooral ingezet voor de vervaardiging van kritische onderdelen voor de complexe totaalsystemen die VDL Steelweld levert.  Allereerst de U5-1520 met een combinatie van een draaikanteltafel en een vast bed en geschikt voor vijfvlaksbewerkingen. Later gevolgd door de U5-620 met enkel een draaikanteltafel (A- en B-as) en geschikt voor vijfassig simultaanbewerkingen. In ons land brengt Limas de machines op de markt. In een komend nummer van Metaal Magazine een reportage over de Spinners van Steelweld. Wilt u dat niet missen, neem dan nu een abonnement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven