Staalbouwtrends in Metaal Magazine nr. 6 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Staalbouwtrends in Metaal Magazine nr. 6

Kaltenbach toonde tijdens het IPS 2009 Event diverse innovaties en trends zien waar de hedendaagse staalbouw om vraagt. Snelheid en automatisering zijn de ‘key words’ anno 2009. In het komend nummer van Metaal Magazine, nr. 6, meer informatie.

Andere artikelen in Metaal Magazine nr. 6 zijn:

  •  Körber Schleifring had de internationale pers naar Thun in Zwitserland genodigd om kennis te nemen van de nieuwste ontwikkelingen op slijpgebied. Slijpmachines ontwikkelen zich steeds meer tot volautomatische bewerkingscellen.
  • “Klanten stellen steeds hogere eisen”, constateert directeur Paul Middelaar van Pakos Machinebankwerkerij in Drachten. Groter, sneller en nauwkeuriger is het parool. Voor hem reden om te kiezen voor de forse BF-3200-bedfreesmachine van MTE.
  • Don Verdonck, directeur van plaatbewerkingsbedrijf Damman in Zoetermeer, constateert dat de trend richting steeds kleinere series gaat. Om kleine series rendabel te automatiseren, is met name bij het kantpersen nog niet zo eenvoudig. Repeterende series vanaf 25 stuks zijn inmiddels haalbaar, maar via technische en organisatorische aanpassingen moet de grens volgens hem nog lager kunnen.
  • Tandwielen zijn onontbeerlijk voor een grote variëteit aan producten. Een gedegen kennis van tandwielen en van alle aspecten die daarmee samenhangen, lijkt daarmee een eerste vereiste. Maar hoe is het met die kennis bij leveranciers en gebruikers van tandwielen gesteld? En vormt het nog steeds een onderwerp in de technische studies die in Nederland worden gegeven?
  • De keuze voor een bepaald snijproces wordt niet alleen bepaald door de geometrie van het te snijden product; vorm, het aantal te snijden producten en de eisen die aan de kwaliteit van de snede worden gesteld zijn belangrijk. In dit tweede deel in de serie Scheidingsprocessen aandacht voor de economische kant van de diverse snijprocessen.
  • Het vijfassig Mikron UCP 600 Vario-bewerkingscentrum van GF Agie Charmilles is voor Wijdeven Precision Parts de nieuwste stap op weg naar een volcontinu productieproces. Accountmanager Raimon Warta schat dat de doorlooptijden gemiddeld met zo’n 40% omlaag zijn gebracht. Volgens Warta is verkorting van de doorlooptijd de enige kans voor toeleveranciers momenteel.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven