Soraluce met 11 m bed op Techni-Show • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Soraluce met 11 m bed op Techni-Show

Met een in het oog springende bedfreesbank van Bimatec-Soraluce, onderdeel van de Spaanse Danobatgroup, wil Laagland op zijn 360 vierkante meter grote stand op de Techni-Show onderstrepen dat het ook een reputatie te verdedigen heeft als leverancier van grote machines voor kotter-, frees- en boorbewerkingen. De machine, van het type FL8000 met rijdende kolom, heeft een bed van 11 m lang en een dwarsslag van 1 m.

Ook toont Laagland in Utrecht in hal 12 de TNL32P van Traub (zie de foto bij het intro van dit bericht). Een machine voort kort- en langdraaien die zich onderscheidt door een grote werkruimte ten opzichte van de eerder geïntroduceerde TNL18 en een tweetal revolvers met tien posities. Bijzonder is de zogeheten Dual Drive, waarbij twee geïntegreerde tandwieltransmissies in de revolver de neventijden aanzienlijk verkorten.

 

soraluce bedfreesbank bij Laagland op Techni-Show

In de spil van de Soraluce bedfreesbank kunnen verschillende freeskoppen (universeel, orthogonaal, horizontale en kleine hoekfreeskop) worden ingezet (foto’s: Laagland)

 

Drie revolvers

Van Index wordt de C100 draaimachine voor high-speed bewerking van complexe onderdelen gedemonstreerd. Met deze machine, die is uitgerust met twee krachtige identieke motorspillen, kan simultaan worden bewerkt onder inzet van drie gereedschaprevolvers en 42 gereedschappen. De bewerkingsmogelijkheden zijn uit te breiden door twee Y-assen aan de hoofdspil of één Y-as aan hoofd- en tegenspil. Hierdoor kan bij de bewerking van complexe werkstukken de cyclustijd sterk worden gereduceerd.

 

Tongtai-Topper

De handelstak Tongtai-Topper Benelux is een recente nieuwe activiteit van Laagland. Onder merken als Tongtai-Topper , Honor Seiki, APEC en Quicktech worden diverse CNC-machines geleverd. Op de Laagland-stand wordt van Tongtai het horizontale bewerkingscentrum HB 500 voorgesteld. Bij deze machine, geschikt voor hogesnelheidsbewerkingen, zijn X- en Y-as toegekend aan de kolom, de Z-as aan de tafel. Optioneel is een vierde as mogelijk. De machine heeft een automatische palletwisselaar en een Fanuc-18iM besturing.  

 

Robotcel

Op de Laagland-stand bevindt zich ook een eenvoudige uitvoering van een automatiseringsoplossing van BMO. Het gaat om een compacte cel met een robot voor werkstukbelading van verspanende machines, die is uitgerust met spangereedschappen van Roemheld (hydraulische spansystemen), Hilma (machineklemmen) en Stark (nulpuntspansystemen). Tenslotte: Weiler is met een machine vertegenwoordigd op de Laagland-stand en van Zoller worden twee voorinstelapparaten getoond: de Venturion 450 en Hyperion 300.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven