Soraluce freest met opgelegde tegentrilling • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Soraluce freest met opgelegde tegentrilling

In Duitsland heeft Bimatec Soraluce een vestiging in Limburg. Daar werd dit voorjaar de grote freeskotterbank FL-8000 gedemonstreerd die was voorzien van het DAS-systeem (foto´s: Reinold Tomberg)

Tijdens de EMO Milano 2015 demonstreert Soraluce in hal 1 het DAS-systeem (Dynamics Active Stabilizer). Dit is een systeem dat trillingen onderdrukt die tijdens het bewerken optreden.

Met behulp van sensoren worden door Soraluce de verspaningstrillingen en de eigen trillingen van de hoofdspil gemeten. Vervolgens leggen twee ingebouwde actuatoren over deze trillingen een trilling in  tegenfase op die de trillingseffecten van het proces elimineren. Dit werkt in het frequentiegebied van 20 Hz tot 100 Hz.  Volgens Soraluce werkt dit systeem over het gehele bereik van de machine en ook als de ram van het bewerkingscentrum maximaal verplaatst is ten opzichte van de geleiding. Het voorkomen van trillingen reduceert gereedschapslijtage en verbetert de freesresultaten. In ons land wordt Soraluce vertegenwoordigd door Laagland uit Capelle aan den IJssel.

Bekijk ook de video hieronder:

De kotterfreesbank FL-8000 waarmee Soraluce onlangs het effect van het DAS-systeem voor trillingonderdrukking duidelijk maakte
De kotterfreesbank FL-8000 waarmee Soraluce onlangs het effect van het DAS-systeem voor trillingonderdrukking duidelijk maakte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven