SolidWorksjobs matcht vraag en aanbod • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

SolidWorksjobs matcht vraag en aanbod

De schaarste op de arbeidsmarkt remt de groei van de maakindustrie. Daarom wordt nu speciaal voor CAD-engineers en bedrijven SolidWorksjobs gelanceerd. Met dit gespecialiseerd recruitmentplatform kunnen bedrijven in de maakindustrie en SolidWorks-specialisten elkaar vinden.

Design Solutions en Cadjobs zijn een partnership aangegaan om SolidWorksjobs samen te lanceren. Het platform brengt SolidWorks-vacatures onder de aandacht van geïnteresseerde engineers en technici. Ook faciliteert SolidWorksjobs assessments en trainingen om te zorgen dat kandidaten de benodigde kennis en vaardigheden hebben.

Verbinden

Design Solutions verkoopt sinds 1998 SolidWorks 3D CAD en aanverwante software en diensten. Cadjobs is al ruim 20 jaar recruiter in het CAD segment.

Door het kandidatennetwerk van Cadjobs te verbinden met de klanten van Design Solutions, ontstaan er nieuwe kansen voor zowel engineers als werkgevers. Online platform Solidworksjobs.nl gebruikt de search engine van Cadjobs.nl, als digitale schakel tussen 2D/3D CAD-engineers en bedrijven in de maakindustrie.

‘Juiste mensen’

“Wij zien elke dag bij onze klanten hoe belangrijk het is om de juiste mensen aan de digitale tekentafel te hebben”, zegt Dilis Biesheuvel, sales director van Design Solutions. “Dankzij ons partnerschap met Cadjobs kunnen we klanten nu ook helpen de beste engineers te werven.”

“De zoekmachine richt zich op feitelijke kenmerken zodat ons recruitmentteam zijn tijd maximaal kan besteden aan de ‘zachte aspecten’, zoals de bedrijfscultuur, werkplek, welke soft skills nodig zijn en waar het bedrijf naartoe wil”,  vertelt Sven Boender, directeur Cadjobs.

Werking

Een bedrijf geeft zijn SolidWorks-vacature door waarna een accountmanager van SolidWorksjobs de specifieke wensen en bedrijfscultuur met de opdrachtgever bespreekt en vertaalt in een vacature op www.solidworksjobs.nl.

Aan de andere kant screent een recruiter persoonlijk elke engineer die zich inschrijft om van hem of haar een anoniem profiel te maken dat op de website en via andere online kanalen wordt gepubliceerd.

Matchen

Zien de professionals van SolidWorksjobs een match, dan proberen ze kandidaat en werkgever bij elkaar te brengen. Uiteraard kunnen kandidaten en bedrijven ook zelf reageren, bijvoorbeeld naar aanleiding van een emailupdate met nieuwe vacatures of kandidaatprofielen.

Desgewenst worden assessments verzorgd om de competenties van een kandidaat in kaart te brengen. Wanneer aanvullende training nodig is, wordt dat in nauwe samenwerking met Design Solutions verzorgd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven