Software Style nog gebruiksvriendelijker • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Software Style nog gebruiksvriendelijker

Style High Tech introduceerde op 2 juni in Bunschoten de nieuwste versie draai- en freessoftware versie 3.40. Behalve een nieuwe gebruikersinterface valt de nieuwe software vooral op door een verder verbeterde gebruikersvriendelijkheid. Dit komt onder andere door de input van de, voornamelijk Nederlandse, klanten.

De nieuwste versie draai- en freessoftware versie 3.40 werd geïntroduceerd tijdens het Style Up_2010 event in Bunschoten. Klanten konden daar uitgebreid kennis maken met de diverse verbeteringen en aanvullingen presentaties en een vragenuurtje. De user interface is verbeterd qua kleurstelling en duidelijkheid. Ook zijn rekenfuncties eenvoudig in te geven.

 

Gebruiksvriendelijk

“Veel input van de verbeteringen van de software komen deels van onze klanten,” legt Wouter van Halteren, directeur van Style High Tech uit. “Zij willen met onze machines vooral snel en efficiënt enkel- en seriestuks maken. Dat kan alleen als de software gebruiksvriendelijk en snel is.” Het unieke van Style High Tech is dat de nieuwe software ook op alle bestaande machine te plaatsen is.

 

Style UP_2010 event

De nieuwe software versie 3.40 bij Style High Tech blinkt uit door een grotere gebruiksvriendelijkheid (foto’s: Paul Quaedvlieg, klik hier voor meer foto’s van het Style Up_2010 event)

 

Een van de belangrijkste verbeteringen in de software is het gebruik van pop-up menu’s die gemakkelijk via de rechtermuistoets op te roepen zijn. In de oude versie waren nog veel muisbewegingen nodig, dat is met de 3.40 versie verleden tijd. Verdere verbeteringen zitten vooral in de details. Zo is bij zowel draaien als frezen vrij contour programmeren mogelijk. Een bepaalde contour kan hiermee snel getekend en opgeslagen worden.

 

Macro’s

Een andere handige verbetering is dat de muiscursor ook zichtbaar is buiten het tekenveld. Hierdoor is tekenen buiten het tekenveld mogelijk. Dankzij het programmeren met behulp van een macro zijn complexe vormen eenvoudiger te realiseren. Er wordt een soort G-code zichtbaar, waarbij de gebruikers diverse parameters kan aanpassen. Bovendien zijn op internet diverse macro’s in omloop die eenvoudig te downloaden zijn.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven