Sodick toont twee primeurs op EMO Milano 2015 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Sodick toont twee primeurs op EMO Milano 2015

De VL600Q draadvonkmachine is een nieuw instapmodel van Sodick. De machine wordt op de EMO Milano 2015 gepresenteerd (foto: Sodick)

Tijdens de EMO in Milaan (I) krijgen bezoekers op de stand van Sodick twee primeurs te zien. Met de nieuwe VL600Q draadvonkmachine brengt Sodick een instapmodel op de markt. Verder presenteert de machinebouwer voor het eerst de hybride OPM250E machine op de Europese markt. Deze machine combineert 3D-printen met frezen.

De Sodick VL600Q draadvonkmachine is voorzien van lineaire geleidingen in de X-, Y-, U-, en V-as. Verder is de machine uitgerust met Motion Controller, een dual-filtratie-systeem en een systeem die de draadspanning controleert. De VL600Q heeft een bereik van 600 mm x 400 mm x 270 mm (XxYxZ) en is geschikt voor een werkstukmassa tot 700 kg. Het model heeft tevens Automatic Wire Threading (AWT) met een ‘pop-up’-functie voor een betrouwbare draadaanvoer.

Hybride

De OPM250E is een hybride machine die hogesnelheidsfrezen combineert met 3D-printen. De machine is in november 2014 op de Jimtof in Tokio (Japan) aan de Aziatische markt voorgesteld en maakt op de EMO zijn debuut in Europa. De machine is geschikt voor het bewerken van bijvoorbeeld spuitgietmatrijzen met interne koelkanalen die niet conventioneel geproduceerd kunnen worden.

Naast de nieuwe VL600Q en OPM250E presenteert Sodick ook een SLC600G draadvonkmachine, en de AP250L en AG60L zinkvonkmachines tijdens de EMO in Milaan. Sodick wordt in Nederland op de markt gebracht door De Ridder uit Best.

De OPM250E van Sodick combineert 3D-printen met hogesnelheidsfrezen (foto: Sodick)
De OPM250E van Sodick combineert 3D-printen met hogesnelheidsfrezen (foto: Sodick)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven