Nieuws

Smart machining in één doorlopende lijn

DMG Mori DMU50 (derde generatie) (links) met een BMO Platinum 50 Sideloader (foto: BMO).

BMO Automation, CNC Consult, DMG Mori, Haimer, Heidenhain, Iscar, MKG, Schunk en Supplydrive hebben samen een Smart Machining Platform opgericht. De 9 laten tijdens de Metavak op het Demoplein Verspaning in een compleet productieproces zien hoe de toekomst van metaalbewerking eruit kan zien. En hoe digitalisering en automatisering verspanende bedrijven nu al kunnen helpen bij het optimaliseren.

Ook in de verspaning zullen smart industry, Industrie 4.0, automatisering en 24/7 productie steeds meer ingang gaan vinden. Op het plein tonen de 9 bedrijven samen een doorlopende lijn met verschillende machines, software, integraties en apparatuur in werking. Zo staan er onder meer een Platinum 50 Sideloader van BMO en een vijfassig bewerkingscentrum DMU50 (derde generatie) van DMG Mori.

De initiatiefnemers nodigen ook andere bedrijven uit om zich aan te sluiten bij het Smart Machining Platform, om de ontwikkelingen mede te helpen vormgeven en kennis te delen. Het platform wil onder meer seminars en workshops gaan organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven