Smart industry in staalbouw • Metaal Magazine
Nieuws

Smart industry in staalbouw

‘De digitale werkplaats’ zorgt voor een digitaliseringsslag bij staalbouw- en metaalconstructiebedrijven. Dat meldt ConstruSteel die deze smart industry-oplossing op de markt brengt. Door papier in de fabriek te vervangen door tablets kunnen bedrijven in de bouw duurzamer en efficiënter produceren met minder faalkosten, aldus het softwarebedrijf.  

Binnen de bouwsector schenken staalbouw- en metaalconstructiebedrijven veel aandacht aan automatisering en digitalisering van het productieproces, zegt ConstruSteel. De stap naar CNC-machines is daar al gemaakt.

“Met de digitale oplossing van ConstruSteel wordt ook de informatiestroom naar vaklieden in de fabriek gedigitaliseerd. Slimme software zorgt ervoor dat tablets en smartphones worden aangestuurd en uitgelezen. Zo krijgen werknemers een goed inzicht in wat er werkelijk in de fabriek gebeurt en hoe processen kunnen worden geoptimaliseerd”, stelt het bedrijf.

Nog groener productieproces

Veel staalbouwbedrijven printen jaarlijks voor duizenden euro’s aan tekeningen en lijsten, stelt het softwarebedrijf. “Waar doorgaans stapels papier door de gehele werkplaats verspreid liggen, wordt deze informatie via ConstruSteel digitaal op een tablet of smartphone uitgewisseld tussen kantoor en werkplaats.”

“Printen is verleden tijd. De duurzame toepassing van constructiestaal (recyclebaar) wordt door een papierloos productieproces nog groener.”

Met de introductie van deze nieuwe tool wil ConstruSteel bedrijven nog beter helpen om minder faalkosten, meer efficiency en verbetering van de kwaliteit te realiseren bij elk staalbouw- en metaalconstructiebedrijf.

Faalkosten drastisch omlaag

De softwareoplossing voor het gebruik van tablets in de werkplaats wordt snel geadopteerd binnen het bestaande productieproces, stelt het bedrijf.

 “Het ontwerp is eenvoudig gehouden, zodat alle werknemers binnen de productie, ongeacht leeftijd of nationaliteit, de nieuwe werkwijze vlot onder de knie krijgen. De realiteit leert dat tekeningen direct aan de kant worden gelegd en enkel nog met de tablet wordt gewerkt.”

Altijd actuele informatie

“Digitale tekeningen en werkinstructies in de fabriek zijn altijd actueel, waardoor herstelwerkzaamheden door foutieve of verouderde informatie niet aan de orde zijn.” Hierdoor worden faalkosten aanzienlijk verminderd.

Ook zijn de digitale tekeningen in- en uit te zoomen op een tablet. Hierdoor zijn ze een stuk duidelijker dan papieren tekeningen, legt ConstruSteel uit, zodat minder fouten gemaakt worden en onnodig overleg geëlimineerd wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven